Vodimo vas u pravi french chic dnevni boravak

Kod Leie Sfez, Chanel muze i art direktorice mnogih digitalnih modnih kampanja

Voajerizam nam je na visini zadatka samo onda kada zavirujemo u premoćme interijere. Leia je Parižanka koja nas redovno zavodi nepodnošljivo laganim french stilom kako u modnoj tako i u interijerskoj sferi. S boom-om Instagram scene, zakoračila je u tu influens scenu i to radi jako uspješno. Na svom IG profilu vrlo suptilno prenosi komercijalne poruke i komunicira sa svojom publikom koja joj upravo iz tog razloga vjeruje. U poziciji je da bira tako da na njezinom profilu ne možete vidjeti sve i svašta. Vjerna je Chanel kući, a uporedo bira s kim će još surađivati, ili oni biraju nju. Kakogod, ona to uspješno hendla.

@leiasfez
@leiasfez

Upravo zato vas danas vodimo u dnevni boravak njezinog stana u predgrađu Pariza. Što je to toliko karakteristično za pariške stanove? Jednoglasno, to je ponajprije sami prostor starih francuskih stanova. Visoki stropovi, visoka sobna vrata, francuski prozori poput onih drvenih balkonskih s karakterističnom filigranskom željeznom ogradom ispred svakog.

@leiasfez
@leiasfez
@leiasfez

Karakteristično je i to da se prostorije u većini slučajeva vežu jedna uz drugu, bez hodnika. Stanovi u ovakvim zgradama imaju kamin i to u svakoj prostoriji i oni su u dnevnom boravku centar svega. To je prvi french element – štukature i parket slagan u obliku riblje kosti također. U ovom dnevnom boravku ima dovoljno svjetlosti cijelim jednim zidom, zavjese nisu klasične nego roll up. Malo neočekivan, čist detalj.

@leiasfez
@leiasfez
@leiasfez

Za razliku od skandinavskih “čistih” interijera, pariški su dupke puni detaljima. Naglasak je na ispunjenom prostoru dnevnog boravka i to ponajprije namještajem za sjedenje, baš kao i ovdje. Book table uokviren je stolicama foteljama i trosjedom. Konzolni stolovi, ogledalo i otvorene police za knjige su uvijek rado viđene u ovakvim stanovima. A opet sve se doima nenatrpano, bez obzira na sve što smo nabrojali. Ovakav jedan stan bookirali bi za posjet Parizu, ni manje ni više…

@leiasfez
@leiasfez
@leiasfez
@leiasfez
@leiasfez
@leiasfez
KADA LEIA SFEZ UGOSTI MYTHERESA CREW
Sanda Kraljević
Foto: @leiasfez
Sanda Kraljević
Foto: @leiasfez