243689074_578599019953899_8827074458004422514_n

Vodimo vas u Haus der Gründerzeit!


Kako danas izgleda interijer kuće koja je izgrađena 1870-te u Wilhelminskom stilu? Ispratite priču!

U njoj žive Izabella i Lennart. Trebalo im je tri godine da svoj san o vlastitoj i tako posebnoj kući s debelom povijesti, pretvore u stvarnost u kojoj danas uživaju. Da, tako se može, rekli bi svi poznati hashtagovi pod kojim danas dijelimo svoje raspoloženje, a nekako i život. Idemo vam otkriti interijer ove predivne kuće.

@gruenderzeit_zeit

Rekli bismo da su stare građanske zgrade s prijelaza 19. stoljeća jako atraktivne. Možda možemo biti i isključivi i reći ili se vole ili ne. Mi smo zaljubljenici u interijere i volimo sve lijepo. A ovaj interijer je upravo takav. Lijep. I evo kada naletimo na čistu inspiraciju onda je jednostavno podijelimo. I kao kod svih zdanja iz tog povijesnog arhitektonskog razdoblja štukature na vanjskim zidovima i u interijeru dominiraju. I ne, štukature nisu samo šarm francuskih interijera, one su epitet skoro svih zgrada i stanova iz 19. stoljeća. Ovdje su možda više korištene na vanjskim zidovima i na unutarnjim otvorima, tj. vratima. Visoki stropovi i prostrane prostorije. Muka po renoviranju, rekli bismo. Ali ovakve zgrade imaju čar, zavode i nepresušna su inspiracija ukoliko se u njih usele ljudi koji vole interijere. Evo jednu takvu priču u slikama donosimo u nastavku teksta. I dajemo akcenat na detalje, koji, rekli bismo, čine razliku.

@gruenderzeit_zeit
@gruenderzeit_zeit
@gruenderzeit_zeit

Nakon useljenja slijedilo je renoviranje, korak po korak, s pažnjom na sve detalje koji ovakav interijer čine posebnim. Odmah ćete uočiti da je minimalizam kojeg su držali kod uređenja interijera, jedan od dva pravca kojeg možete odabrati u ovakvim interijerima. Možete igrati i na kartu eklektike koja onda bude miks nekoliko stilova. Ali u zadnje vrijeme radi jednostavnosti života i obaveza nekako se minimalizam nametnuo kao najlakši i “najčistiji” odabir. Iako taj minimalizma kao trend uvijek ima neki začin poput rasvjete, pomno biranih detalja, ali su linije i “ne boje” ono što uočavamo.

@gruenderzeit_zeit
@gruenderzeit_zeit
@gruenderzeit_zeit

Sigurno ste zapazili stolice, one su u potpisu danskog brenda Geist, detalji na policama kupljene na westwing.de ,jednoj od najprestižnijih home decor online adresa u Njemačkoj, zamišljena kao shoppable home deco magazin. A o lampama Louis Poulsen već smo pričali u članku OVDJE, a u ovom interijeru smo škicnuli upravo rasvjetu s njihovim potpisom. Veliki bijeli lusteri (bolje reći instalacije) u dnevnom prostoru su opet Danci i njihov splet dizajna i umjetnosti, zovu se NEW WORKS.

@gruenderzeit_zeit
@gruenderzeit_zeit

Ogledalo interijera, nama su kuhinje. I ovdje je, naravno, prvi pogled pao na kuhinju. Vlasnici su odabrali crnu boju i istu tu boju za ugradbene uređaje i sudoper. Kuhinja je otvorena prema ostalom dnevnom prostoru i slijedom toga je posve jednostavna, bez gornjih elementa, rekli bismo ravna ploča + unutarnji elementi. Jeste jednostavno je, ali i savršeno se kao takvo uklopilo u cijelu priču clean interijera. Sudoper na kuhinjskom otoku, tu prednost bi odmah uklopili u svoju kuhinju. Ako se pitate, kuhinja je IKEA. I baš s njom, a za sve nas kome treba ideja za novu kuhinju završavamo priču.

@gruenderzeit_zeit
Sanda Kraljević
Foto: @gruenderzeit_zeit
Sanda Kraljević
Foto: @gruenderzeit_zeit