Vikend je pred nama i lista Netflix serija

Koje i zašto, donosimo u novoj filmskoj Styležurnal priči

Vikend ćemo otvoriti sa sjajnim Netflix preporukama koje smo pogledali i koje trenutno gledamo. Ušuškavanje u novembru je otpočelo. Feeling good at home je scenarij za uvod u jesen koja je tek započela. Malo smo se poželjeli mirovanja, toplih večeri u svoja 4 zida. Miris i svjetlost svijeća i tek otkrivena aroma čaja koja prija našem nepcu. Grickalice, zdrave i nezdrave, home made pizza i sve ostale stvari o kojima ne pričamo (jer eto nisu zdrave i rade nam na težini) su pripremljene. Kindle i knjige su nam uvod u laku noć radnim danima, barem 10 stranica svakodnevno. Za vikend večeri kada nam je entertainment na nivou izležavanja po kući, imamo spremnu listu koju ćete otvoriti i zatim redom play & pause.

@pjmattan

PS: Tome svemu dodajemo udobnost i ležernost onog što nosimo po kući – papuče, tajice ili razvučena trenirka, čarape, duks ili lagana rebrasta pamučna majica. O tim odjevnim gadget-ima za po kući pišemo u nekoj narednoj priči.

@limelightnova

Našu Netflix listu za ovaj vikend donosimo ispod…

Zašto nam se probudi tolika radoznalost i čin voajerizma na spomen Lady Diane. Okolnosti nesreće pod kojom je Lady Di izgubila život i sve ono što se posthumno dešavalo, čin je uvoda u novu sezonu najgledanije serije na Netflix-u. 5 sezona The Crown je online i usredotočena je na brak Charlesa i Dianu, koje sada glume Dominic West i Elizabeth Debicki. Kao i na rušenje javnog imidža kraljevske obitelji s kojim se kraljica Elisabeth, koju glumi Imelda Staunton, suočava. Nije samo Charles taj koji ruši imidž kraljevske obitelj, tu je i princ Philip čija će afera izazvati do sada neviđene emocije kraljice Elisabeth. Uglavnom, ljubav, prevara, intrige i početak tragedije u fokusu su 5 sezone. Čini se da će šesta sezona biti najiščekivanija do sada…

THE CROWN, PETA SEZONA

S ovom serijom potresli su cijelu Švedsku. Neko vrijeme smo odolijevali uopće ju staviti na Moj popis (čisto radi teen žanra), ali nakon prve odgledane epizode u jednom dahu, pogledali smo sve sljedeće, očekujući najavljenu drugu sezonu. Druga sezona je već online. Jeste li znali da je švedska pop scena u samom svjetskom vrhu, u to su nas uvjerili i u ovoj seriji. Radnja se vrti oko intimne veze švedskog prestolonasljednika i njegovog druga, a koja se odvija u prestižnom internatu Hillerska. Ma nije ovdje uopće naglasak na tome ko, gdje i kako – ovdje je naglasak na tome koliko je polarizirana dobra i loša strana karaktera, koliko je istina relativna i koliko je jak utjecaj jednih na druge. S napomenom da su glavni likovi tinejdžeri. Sve te stvari o kojima se priča i oko kojih se vrti priča, dešavaju se svima oko nas, bez obzira na godine i spol. Kako reagirati, kakve odluke donijeti u danom trenutku i kako se nositi s posljedicama takvih odluka? Da li u tome treba težiti pravdi i jednakosti? Ova pitanja su sveprisutna uvijek. Young Royals nam daje i neke izvanredne odgovore.

THE YOUNG ROYALS, 2 SEZONA

Odavno, baš odavno, nismo pogledali dobar film. Film koji izvanredno prikazuje stvarnost na filmskom platnu. Jakost žene u jednom okrutnom sistemu. Scenarij je američki, pomalo dark, bez puno emocija. Empatiju u ovom scenariju nosi glavni lik, jedna žena. Samohrana majka (Jessica Chastain), na prvi pogleda plaha i nježna žena, suočena je sa svojom vlastitom tragedijom, usporedo se suočava s još jednom tragedijom na što reagira ljudski, humano i suosjećajno. Film je remek djelo godine, a priča je bazirana na stvarnom događaju. Zastrašujuće je suočavanje s činjenicom da takvo što postoji, a onda šamar realnosti da niko ne odgovara za ta djela štiteći svoj ugled. Nećemo otkrivati detalja, oni nisu bitni, pogledajte film i javite utiske.

FILM THE GOOD NURSE
Sanda Kraljević
Foto: @mao.ge
Sanda Kraljević
Foto: @mao.ge