Upoznajte Sophie Bille Brahe i njenu kutiju za nakit

Beautiful objects bilo koje kategorije su nam slabost, a posljednji predmet žudnje je ova kutija za nakit

Dok ne dođemo do tih prekrasnih spremišta za nakit idemo vas malo upoznati s likom i djelom Sophie. Ona je Skandinavka, a znate koliko obožavamo sve što dolazi od tamo. Odrastajući u Kopenhagenu, još kao dijete Sophie je znala da želi biti zlatarka. Kaže da je išla u staru hipi školu gdje su vjerovali da svatko ima talent. Tako su joj napravili radionicu u kojoj bi mogla izrađivati nakit. Nama čudno. Ali baš lijep sistem koji oblikuje i pomaže talente još u dječjoj dobi.

@sophiebillebrahe
@mayaalbergmikkelsen

Sophie Bille Brahe pokrenula je svoj brend nekako sudbinski, gotovo, a da to nije primijetila. Nakon što je magistrirala dizajn na Kraljevskom umjetničkom fakultetu u Londonu, Sophie je počela polako stvarati one-off komade za dizajnere i slavne osobe, među kojima je valjda okidač bio trostruki zlatno-dijamantni prsten za Madonnin pedeseti rođendan. Tijekom 2002. godine u modni svijet lansira svoju prvu kolekciju. Ta kolekcija bila je dovoljna da njen nakit stekne kultni status u modnoj industriji asesoara.


seletticonceptstore

lineblirupbidstrup
@laerkejulietranberg
josephineaarkrogh

I kada smo došli do nakita, sigurno stoji upitnik zbog čega pričamo o njenoj kutiji za nakit umjesto o samom nakitu. Komadi njenog nakita su postali statement. Prekrasni. Skandi jednostavni s avangardnom fascinacijom za astrologijom. Biserni. Dijamantni. Od zlata.

@be_yourself_stay_stylish
@prosenkilde
@gforgracelee

Predivan je to, a i mnogo skup sport. Danas ćemo ipak njegovati malo manje užitke u životu i usredotočiti se na kutijice za skladištenje nakita. Svi imamo prstenja, naušnice, ogrlice koje znače. Želimo da traju i da održimo njihovu dugovječnost. Vjerujte nam bit ćete zavedeni dizajnom baršunaste kutije za nakit od Sophie Bille Brahe koje dolaze u tonovima dragulja s finom kićankom kao završni detalj. Osim što bi figurale u stanu, idealne su forme i za putovanja, super ideja za poklon, a lako nam je i zamisliti da bi jednom ta kutijica kada se proslijedi bila jednako voljena kao i sav njen dragocjeni sadržaj.

@stephanie_bengtsson

ellie_pithers
Lea Kraljević
Foto: @leahmariadk
Lea Kraljević
Foto: @leahmariadk