Upoznajte KAUR yoga & sportswear koncept, mi smo uživali!

Već znate da pišemo priče koje nam okupiraju pažnju, dovoljan je pogled da priča ode u “eter”

Nedavno smo se upoznale s pričom oko lifestyle koncepta koji se zove KAUR. A iza tog imena stoji prijateljstvo dvije srodne duše, dvije prijateljice. Prema staroj keltskoj tradiciji postojalo je objašnjenje odnosa ljubavi i prijateljstva i zove se ANAM CARA. ANAM CARA su, prema tome, srodne duše i takvim svoj odnos, prijateljstvo, opisuju Amra Ćorić i Ada Vuk.

@KAUR.WEAR

Njihova priča, tj. KAUR priča koju prenose na svoju grupu ljudi, je o stvaranju odnosa, u podršci i ljubavi koju mi svi nosimo u sebi. Da li smo ju prepoznali i da li ju prenosimo? Tu uskače briga o sebi, ne briga o tome imamo li koju boru više i da li trebamo nešto napraviti kako bi zadržali taj svježi izgled i zaustavili vrijeme, na koži, na vanjštini. Ne, ovdje se radi o istinskoj poruci rada na svom tijelu, umu i duhu. Ja ne znam kako vi, ja nemam vremena za yogu, i tu griješim. Moj odgovor sebi je naći vrijeme za sebe, za održavanje balansa sa sobom u sebi. Ja sam se s yogom i meditacijom upoznala puno ranije, negdje u 3. ili 4. razredu osnovne škole, a to je bilo prije više od tri decenije (ne računajte sada koliko godina imam, puno, ali se tako ne osjećam:). I kroz taj dugi period imala sam avanture u yoga svijetu, ali su me žurba i svakakvi momenti odveli na druge kolosijeke, koji su u tom trenutku bili prioritet. A sigurno bi ih puno bolje iznijela da sam u svemu tome održavala balans sa sobom, u sebi. 

KAUR YOGA BAG


STYLEŽURNAL. Amra i Ada da li sam na pravom tragu iz razloga što sam spoznala nedostatak balansa i da li sam dobro opisala termin koji definira yogu i meditaciju, “rad na sebi i u sebi”? Kako izgledaju vaši online sati yoge i kakve sate nudite u KAUR konceptu?

Briga o sebi je jedan vrlo širok pojam i vrlo individualan jer svi mi imamo svoje lične potrebe koje se razlikuju. Tako da moja briga o sebi nije ista kao što je tvoja briga o sebi. Samo što jeste bitno da prepoznamo da smo mi ti koji se najprije trebamo brinuti najviše o sebi. Yoga i meditacija idu zajedno, ali ne mogu se definirati istim terminom. Mnogi kažu za yogu da je tehnika, ali ona je način življenja i njen krajnji cilj jeste unija između našeg tijela, uma i duše. Meditacija je isto tehnika, a mi bismo je najprije definirale kao potpuna prisutnost u tome što radiš, kada smo prisutni čitavim svojim bićem u sadašnjem trenutku. Tako nečija meditacija može da bude sađenje cvijeća, slikanje, kuhanje i puno toga još. 
Nas dvije podučavamo dvije vrste yoge. Jedna vrsta je Kundalini yoga i online časove smo krenuli da podučavamo od oktobra ove godine. Druga vrsta yoge koju podučavamo je Vinyasa yoga. 

KAUR YOGA BAG

Za koju god tehniku da se odlučite, postoji opcija pojedinačnih časova tako da nam se možete priključiti kad god poželite i druga opcija su mjesečne članarine. Za obje vrste yoge imate dva termina sedmično. Za tačne termine i cijene istih najbolje je da posjetite našu zvaničnu stranicu. Sve časove vodimo preko Zoom aplikacije. Svi se časovi snimaju i možete ih naknadno raditi u terminu koji vama više odgovara.

@KAUR.WEAR
KAUR YOGA BAG

STYČEŽURNAL. Osvojile ste “svoje” žene predivnim krojem lanenog kimona iz ljetne RADIANCE kolekcije. Još uvijek je dostupan model u bijeloj boji, ostali su rasprodani. A danas pričate o jednom novitetu kojeg svaki yoga čovjek treba, kako je došlo do stvaranja KAUR YOGA torbe i što sve ona ima?

Ovu posljednju kolekciju smo zaista nastojale kreirati da bude što praktičnija i udobnija svakoj ženi. Složit ćete s nama da su torbe neizostavni dio ženskog outfita, bez obzira da li išle u kupovinu, na pijacu, pa i na trening. Velike torbe su nešto što žene vole danas da nose jer kako kažu “stane im sve”. Kako bismo učinile vaš odlazak na yoga čas ili pak trening više primamljivim izumile smo i prvi Yoga bag na našem tržištu kojeg smo nazvale simbolično ‘KAUR Yoga Bag’. Ova multifunkcionalna torba ima dimenzije 50x35x15cm. Sadrži brojne unutrašnje džepove kako bi vam raspored u torbi bio što pregledniji i naravno posebne vanjske držače gdje možete da smjestite svoju yoga prostirku ili ukoliko je i nemate možda jaknu ili neki drugi odjevni predmet koji ne želite nositi po rukama. Materijal je jak i izdržljiv i sad za sada je torba dostupna u dvije boje i to svijetlo bež i crnoj boji. 

@KAUR.WEAR

Upravo tim povodom, ove nedjelje, organizirali ste jedinstveni i neobični SWAG PARTY i to u najpopularnijem mjestu za ispijanje kafe u svako doba dana, u cafe baru KAWA u Sarajevu. Imamo fotografije koje dokazuju kakva je atmosfera vladala i što ste pripremili za svoje klijente, jedna divna priča u kojoj nas zavodite i tjerate da se okrenemo očuvanju i istraživanju unutarnjeg sebe… 

@KAUR.WEAR
@KAUR.WEAR
@KAUR.WEAR
@KAUR.WEAR
@KAUR.WEAR

STYLEŽURNAL. I evo zime! Početak nove godine je uvijek dobar tajming za postavljanje prioriteta, vi ste ga ovim meni zadali. A osim nove KAUR YOGA torbe, što ste nam još ponudili za ovu zimsku sezonu u kojoj je, pa skoro najveći domet, ušuškati se na kraju dana u cozy atmosferu svoja četiri zida?

S obzirom da je vrijeme zime i perioda ušuškavanja i utopljavanja, odjevni predmeti iz nove kolekcije su upravo takvi – udobni, ugodni i topli. Osnovna ideja Kaur brenda jeste yogawear odnosno sportswear, pa u sklopu nove kolekcije se nalaze dva modela dukserica, unikatne pamučne majice kratkih rukava i udobni donji dio. Sve prožeto porukama sa naša dva tagline- “Vibrate the Cosmos” i “Be Fierce in Being You” kao i nekim novim detaljima na svakom modelu. Tu je i naš prvi model seta trenerke sa donjim i gornjih dijelom, ali i ovaj put u crnoj boji i sa posebnim dizajnom za koji su zadužene cure iza brenda MXN, tj. Nera i Mirna. Prevladavaju pastelne boje i tu je vječita i klasična crna boja koja uvijek da svoj pečat. 

Be fierce in being you
1Hoodie
Be fierce in being you
Sweatshirt w/ Batwing Sleeves

STYLEŽURNAL. I na kraju nešto osobno, kako Amra i Ada žive, u kakvom su odnosu sa svojim unutarnjim ja? I što bi nam u tom duhu poručile na kraju jedne godine, koja će se sigurno pamtiti i nama kojima su baterije skoro pa spremne za ponovno punjenje?

Nas dvije smo dugo na ovom putovanju spoznaje sebe i posvećene smo i sada svom rastu kao i na samom početku. Yoga je nama postala dio života i to jeste način na koji mi danas živimo. Naravno ne može svaki dan biti u ravnoteži, u radosti, miru i ljepoti jer to nije život. Život je stalna promjena, stalne oscilacije, ciklusi, promjene i do nas je kako ćemo to da prihvatimo i nastavimo dalje. Da li je naša odluka da se opiremo i borimo i na taj način sebi još više otežamo ili da se učimo više povjerenju, prepuštanju i puštanju kontrole te tako olakšamo sebi promjene koje su svakako tu. Vrijeme je za više razumijevanja, više mekoće i nježnosti jer smo dovoljno i suviše strogi bili prema sebi do sada. 

@KAUR.WEAR

Ono što osjetimo jeste da nam je svima sada u ovom završnom finišu godine najviše potreban predah – zastoj – odmor. Da sumiramo šta je zaista ova prethodna godina donijela svima nama kao lekcije. Šta smo naučili, a šta tek trebamo? Ovo vrijeme pažljivo odaberite za sebe kako biste se restartovali i svježi i odmorni dočekali novu godinu i sve darove koje ona nosi sa sobom. 

Razgovarala: Sanda Kraljević
Foto: @kaur.wear
Razgovarala: Sanda Kraljević
Foto: @kaur.wear