Upoznajte Ceremoniu, malo drugačiji beauty brend za njegu kose koji se diči svojim latino podrijetlom

Tržište ljepote je postalo homogeno. Tolika je gužva da nam refleksi više ne rade na nova imena kao nekad

Brendovi se bore za našu pažnju jedno te istim proizvodima s jedno te istim formulama koji su upakovani u estetski slična, da ne kažemo, ista pakovanja. Veza između beauty proizvoda, clean efektnih sastojaka, dobre background priče i vrhunskog dizajna je sve jača i sve potrebnija. Naš refleks proradi na takve stvari. A sve to ima Ceremonia, clean beauty brand koji je potpuno posvećen potrebama kose. Osnivačicu garantirano poznajete kroz njen šarmantan latino feed te uvijek dobro stilizirane i nadasve specifične odjevne kombinacije.

@babba

Ona je Babba C. Rivera. Marketinški mogul. Podrijetlom iz Švedske, odrasla u New Yorku i tako snažnih latinskih korijena koje njeguje kroz prostor u kojemu živi, stil, izgled, rituale i običaje. Na našu radost, odnedavno je pokrenula svoj najšareniji, totalno čist, održiv beauty projekt pod imenom Ceremonia. Ceremonia, što na španjolskom znači ceremonija, inspirirana je latinskim tradicijama i ritualima uz koje je Rivera odrastala. Riverin otac bio je frizer u Čileu, a kako zbog jezične barijere nije mogao naći posao u njezinoj domovini, Švedskoj, šišao bi prijatelje i članove obitelji u njihovoj dnevnoj sobi te bi sate provodio pletenjem kose svoje kćeri. To su neki fragmenti koji objašnjavaju zbog čega je Babba bila odlučna da se bavi projektima koji će biti usko povezani s njenim korijenima.

@babba
@myceremonia

Brand je i više nego inspirativan. Prvenstveno inspirativna je činjenica da se radi o kategoriji njege kose s obzirom da ta kategorija po nama zaista zaostaje kada su u pitanju čiste i učinkovite formule. Ono što većina ljudi ne zna je da je vlasište jedan od dijelova tijela koje najviše upija, a također je glavni izvor zdrave kose. Druga stvar koja oduševljava je promišljen asortiman koji je krcat sastojcima koji imaju za cilj osnažiti kosu sastojcima koji potječu iz Latinske Amerike. Uz to njihovi proizvodi su u skladu sa svim dopuštenim sastojcima prema regulativama EU što zaslužuje dodatan pljesak budući da je industrija ljepote često neregulirana te je u Europi zabranjeno više od 1600 sastojaka, dok je u SAD-u zabranjeno samo 30. Nadalje, misija ovih proizvoda nije trenutno uljepšati vam kosu i učiniti ju pogodnom za stiliziranje, nego služe kao sredstvo za poboljšanje prirodne ljepote vlasi kroz hranjive formule koje kosu čine zdravijom.

@myceremonia
@myceremonia

“Volim o tome razmišljati kao o zdravlju kose”, Babba C. Riviera o svojim proizvodima Ceremonia

@myceremonia
@babba

Proizvodi na koje smo mi tipovali

Debitantski proizvod branda, Ceremonia Aceite de Moska, ulje za vlasište inspirirano isprobanim tretmanom podrijetlom iz Dominikanske Republike koji obnavlja vlasište za mekšu, jaču i gušću kosu.

Aceite de Moska

Ceremonia Scalp Masajeador, alat za masažu vlasišta koji potiče protok krvi, a time potiče rast i obnovu kose uz opuštajući spa osjećaj. Plus masažer izvrsno funkcionira s Aceite de Moska za dubinsku apsorpciju ulja.

Scalp Masajeador

Guava Rescue Spray je definitivno favorit zbog svoje 3u1 svrhe. Prvo, sprej je za raščešljavanje kose, drugo ima UV protekciju, treće đumbir i avocado njeguju i pružaju dubinsku hidrataciju.

Guava Rescue Spray

Ceremonia neseser, ručno rađen u Bogoti od lokalnih prirodnih materijala. Šaren, vibrantan i vizualno primamljiv da ga vidimo i kao suputnika za plažu.

Pouch de Mercado
Lea Kraljević
Foto: @myceremonia
Lea Kraljević
Foto: @myceremonia