Upoznajte Amandu Sanchez, Chanel in-house model

Ili bolje reći svojevrsna Chanel muza iza kulisa, i to već 20 godina

Kažu da je biti Chanel in-house (fit) model jedna od najzavidnijih uloga u modnoj industriji. Tako pišu insajderske adrese i vjerujemo da je tako. Zamišljamo što to znači i koje privilegije nosi fit model koji prvi iznese slavne komade iz Chanel kolekcija. Jer Chanel je Chanel – najženstvenija modna kuća ikada. S tim se, nadam se, svi slažemo!? Za objašnjenje in-house modela priča ide ovako: Amanda već 20 godina testira i nosi prva komade iz Chanel kolekcija i to na pariškoj adresi 31 Rue Cambon, silazeći niz stepenice koje su jedne od najslavnijih stepenica modne industrije (ili jedine).

@amandasanchez
@amandasanchez
@amandasanchez

I tako desetljećima i nakon smrti prve Chanel dame, kolekcije se prezentiraju najprije najužem Chanel krugu. To je final, a prije toga tu je i prolaženje svih faza u proizvodnji i finaliziranja u Chanel radionicama zajedno s Virginiom Viard i cijelim Chanel kreativnim timom. I tako 10 mjeseci godišnje, prema tome njezina Chanel avantura traje skoro cijelu godinu. Kažu da je to privilegija.

@amandasanchez
@amandasanchez
@amandasanchez

Amanda ima još jednu privilegiju, ona je i muza iza kulisa za Virginu Viard. Amanda Sanchez je Brazilka s francuskom adresom. Njezin stil je jednostavan, ali ujedno i dovoljno eklektičan ili bolje reći instinktivan. Ona ovom velikom francuskom imenu dodaje boje i uzorke, upravo onako kako joj njezin južnoamerički temperament nalaže. Ali i jako dozirano – s pravilom da sve mora izgledati prirodno i pomalo nedovršeno – lekcije koje je naučila u modnoj kući Chanel i godinama života u Parizu. Koliko volimo taj La parisienne style & lifestyle code!? Neopisivo, ne toliko radi puke mode i stila koliko radi sveukupnog lifestyle, tj. mindset-a. Upravo i Amandina izjava, kratka i jasna, interpretira sve ono o čemu pišemo na Styležurnal online adresi:  “I love to dress for myself, how I want to see myself.”

@amandasanchez
@amandasanchez
@amandasanchez
@amandasanchez
@amandasanchez
@amandasanchez
Sanda Kraljević
Foto: @amandasanchez
Sanda Kraljević
Foto: @amandasanchez