U potrazi za SPF kremom!

Koja više nije masna i vidljiva, ona je sada krema koju nanosimo cijelu godinu, ovo je Styležurnal Editors’Picks

Ok serumi s retinolom, hijaluronom, vitaminom C i ostalim aktivnim supstancama za koje kažu da su MUST za kožu lica, a sve to kako bi se lice što duže održalo mekim, podatnim i bez pretjeranih bora. Zaključak svih skin care experata bila bi: redovita njega i čišćenje, redoviti profesionalni tretmani njege i čišćenja kože lica, masaža koja uključuje i dnevnu masažu gua sha kamenom. Ali, naš prvi i jedini uvjet, ukoliko ne želimo ili nam ne dozvoljava budžet, a što je kod velike većine nas tako, je krema sa SPF kroz cijelu godinu.

@alessawinter

To je prvi i najozbiljniji korak kada govorimo o kremama, a kojeg se moramo držati. Znanost kaže da je samo 20 posto onog o čemu ovisi starenje kože lica u genetici, sve ostalo je rezultat oštećenja od izloženosti suncu. UV zrake najveći su faktor koji doprinosi preranom starenju kože. Za usporedbu pogledajte kožu tijela koja nije dnevno i to 365 dana u godini izložena suncu. Takva koža na tijelu ima manje bora i pigmentacijskih mrlja u usporedbi s kožom lica koja je izložena suncu. Već smo spominjali, ali evo i opet to da je klinički dokazano da SPF 30 ili veći, smanjuje štetne učinke sunčeve svjetlosti na DNK naše kože.

 @endlesslyloveclub

Sljedeće pitanje koje iz ovog beauty razgovora proizilazi je to koju kremu koristite: mineralnu ili sintetičku kremu. Iako obje vrste djeluju različito, jednako su učinkovite, te je odabir stvar uvjerenja ili izbora. Sintetičke kreme za sunčanje pretvaraju UV zrake u toplinu kako bi ih deaktivirale, a to je proces koji naša koža ne osjeti. Mineralne kreme za sunčanje “sjede” na površini kože i odbijaju štetne sunčeve zrake. Po definiciji, minerali poput cinka nježniji su za osjetljivu kožu i kožu sklonu aknama, ali mogu ostaviti bijele tragove na tamnijim tonovima kože. Kod nanošenja sintetičkih krema za sunčanje trebate pričekati 20 minuta da se ona u potpunosti upije, dok je dodatni bonus kod mineralnih kreme za sunčanje to što možete izaći odmah nakon nanošenja i izložiti se suncu. PS. Ne ustručavajte se nanijeti ju i na područje ispod očiju. U nastavku je Styležurnal Editors’Picks krema sa SPF.

@minamilutinovic

MESOESTETIC

MESOPROTECH MINERAL MATT ANTIAGING FLUID 50+

ULTRA VIOLETTE

QUEEN SCREEN LUMINISING SUN SERUM SPF 50

BIOLOGIQUE RECHERCHE

Protection U.V. SPF 25 i SPF 50

THANK YOU FARMER

SUN PROJECT WATER SUN CREAM SPF50

ILIA

SUPER SERUM SKIN TINT SPF 30

MZ SKIN

TINT & PROTECT

ODACITÉ

SUN GUARDIAN SPF 30 DNEVNA KREMA

MALIN + GOETZ

SPF 30 HIGH PROTECTION DAY CREME

KATE SOMERVILLE

UNCOMPLIKATED SPF50 SOFT FOCUS MAKEUP SETTING SPRAY

DR. BARBARA STURM

SUN DROPS SPF50
Sanda Kraljević
Foto: @marimikh
Sanda Kraljević
Foto: @marimikh