Trendovi koji vladaju

Dr. Martens

Kako su Dr. Martens čizme postale zaštitni znak svih modela u njihovom casual i Off-Duty izdanju. Iznenađujuće, možda ovaj termin za izgled modela „off duty“ i nije baš prigodan, budući da ne bi smjeli generalizirati i da u modnoj industriji ne postoji konsenzus za ovaj termin, no ipak negdje 2000. godine početkom rođenja uličnog stila, bilo je razvidno da je taj model „off duty look“ u stvari kombinacija skinny jeansa, oversized topova i majica i jakna od ovčje kože.

Danas, zahvaljujući društvenim medijima, postoji mala formula za izgled modela na trotoaru nakon obavljenog modelinga: par Dr Martens čizama. Martensice s preizražajnim žutim štepom postale su i veliki trend u 2019., kao i velike vojničke čizme koje su preplavile modne revije.  Prada, The Row, Bottega Veneta i Alexander McQueen motorističke čizme idu zajedno s minimalističkim kamel kaputima pa sve do večernjih haljina. Dizajneri se uglavnom drže iste priče, da je nužno da se u odjevnim kombinacijama udruže borilačka romansa i strah kako je naglasila Miuccia Prada. A kud bolje nego par čizama koje literarno govoreći mogu „isprašiti tur“? Još jedna stvar je bitna: niko se neće usuditi nagaziti vam na stopala!

Kaputi, taj vječni komad u ormaru

https://www.instagram.com/p/B3xMBSZA3vU/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Od minimalističkih krojeva, prenaglašenih rukava, kariranih, predimenzioniranih krojeva, kombinaciji tkanina, jedino je bitno ne pretjerivati, a i osjećati se ugodno u istim. Nemojte izgledati kao da ste ih posudili od prijateljice. Ukoliko ste veseli i razigrani u modnom smislu, ubacite negdje i rese!

Moć voluminoznog rukava je više nego must have trend za ovu zimu

https://www.instagram.com/p/B4UGsj5J9Bm/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Dramatični rukav s naglašenim volumenom, je nešto što svaka trendsetterica ima u svom ormaru i on daje statement kako romantike tako i snage. Nosite ga s kariranim uzorcima, faltnama i s hrabrošću. Znajte da se volumen rukava povećava i izgleda još hrabrije za proljetne trendove. Zato samo hrabro naprijed!

Predimenzionalne torbe

Predimenzionalna odijela, kaputi i naravno torbe, a njih sve mi jako volimo. Sve, ali baš sve stane u nju i jako su proporcionalne ovom oversize trendu ove zime. I high street brendovi će ju kopirati ubrzo, a i u verziji od umjetne kože izgledaju moćno!

Lejla Balavac Vučković
Foto: Instagram
Lejla Balavac Vučković
Foto: Instagram