Totême ima najmekšu zimsku jaknu i najljepši izlog ove zime

Teško da će ga ko nadmašiti!

Nakon što su svojom pojavom prešli sva predviđanja, brend Totême ide dalje i to puno dalje i od velikih modnih brendova koje “maze” veliki konglomerati. I to je dobra priča. Osnivačica modne kuće Totême je iznimno uspješna modna insajderica koja je, ponavljam se već nekoliko puta, ali eto, pionirka ovog svega što danas gledamo. Ja se nadam da njezina vizija modnog blogiranja nije bila baš ovakva realnost, ali to samo, naravno, nagađam. Nagađam ili pretpostavljam iz razloga što je njezina pojava u modnom blog formatu bila prirodna, svedena, realna, a ona je iz svega toga napravila sjajnu modnu priču u vidu vlastitog brenda kojeg je pokrenula sa svojim suprugom Karl Lindmanom.

@elinkling

Sve ostalo su pretočili u Totême, uspješno odvajajući vlastiti identitet od identiteta brenda. Rekli bismo, old school strategija stvaranja identiteta neovisno o slavi i utjecaju osnivača. Oni su svoj utjecaj, znanje, poznanstva i kontakte iskoristili u pozadini, za sami imidž brenda, time i financijsku konstrukciju na samom početku. Njihovi IG profili su javni, ali i diskretno komunicirani. Bez obzira koliku su moć imali na, danas najjačoj, skoro pa komercijalnoj, social platformi, oni su odlučili okrenuti se stvaranju vjerne zajednice i prenošenju onog što stvaraju od jednog lojalnog klijenta do drugog. Diskrecija, sporiji pristup komunikaciji kojim su zavodili minimaliste diljem svijeta, koji su odani kvaliteti i bezvremenskim komadima kakve radi Totême. Ovakav pristup koji zahtijeva promišljenost, upućenost, analitiku, poznavanje i predviđanje trendova, donio im je i više nego što su zamišljali. Totême danas otvara svoje stacionarne trgovine diljem svijeta, a i tu su u prednosti jer se vode strategijom shop-in-shop, a ne toliko da mora biti vlastiti ili ekskluzivan.

Pa da prijeđemo na temu naše današnje priče, nakon što su ogromnu pozornost privukli light boxom u još uvijek modnoj meki New Yorku. Totême svilena marama simbolično i atraktivno lepršala na zgradi The National Museum u New Yorku, pogledajte ispod o čemu je riječ. Uradili su i najljepši praznični izlog koji smo dosada mogli vidjeti.

@linneklund
@linneklund

Odradili su još jednu, ovaj put, zimsku priču u izlogu Totême trgovine u Stockholmu na adresi Biblioteksgatan 5. I to je, kako su i imenovali u caption IG posta, Third edition of Totême’s Holiday windows. Jednostavno pravi zimski san svih onih koji su zaljubljeni u ovaj festive bijeli mjesec, zadnji u godini, u kojem se zbrajaju svi minusi i plusevi, lekcije i nagrade, prihodi i profiti. Mjesec u kojem se pišu nove pametne out of box ideje. Odavno smo prestali primjećivati lutke u trgovinama, sve je postalo prebrzo, stvarno, a opet fake, pa su i lutke u ovom njihovom winter holiday izlogu glavni akteri, opet simbolično. I sve to izgleda stvarno i u pravom smislu riječi new modern fairytale. I onda su na posljednjoj destinacije te njihove zimske bajke, na adresi www.int.toteme-studio.com, postavili zavodljive poklone (holiday hack) koje dobijete, najljepše upakirane na adresu, samo jednim klikom i pay funkcijom.

@toteme
@toteme
@toteme

I tu nije kraj naše priče. Pored sveprisutne shearling (aka pilotska) jakne, koju smo već na početku sezone postavili kao ovosezonski trend komad, ne znajući da će ju baš svi htjeti nositi, predstavljamo jedan mekanu, toplu teddy jaknu, tzv. “đubretarac” kroja. Elegantna, ali opet s hajpom. Nimalo dosadna. Vječna. I još uvijek nije poharala skoro svaki post na IG modnoj platformi. Lijepa, mekana, baš za poželjeti pod bor.

@ r1na_r
@hannamw
@tijanserena
@hannamw
@filippahagg
@filippahagg
Sanda Kraljević
Foto: @toteme
Sanda Kraljević
Foto: @toteme