THE VAMPIRE’S WIFE

Da vas uvedem u priču, prvo poslušajte pjesmu. Nekako je neodvojiva od ove prelijepe štorije o haljinama koje ljube žensku siluetu. Ime je dobila na poklon od supruga. Njegovog napuštenog projekta knjige.

Nick Cave
Photo by @thewampireswife

Vampirova žena, je u stvari modni brend Sussie Cave, britanskog modela i supruge Nicka Cave. Sussie je bila muza Alexandra McQueena. Inspirirana svojim vlastitim backgroundom u modi i involviranošću u rad modnih imena kao što su Philip Treacy, Vivienne Westwood i Bella Freud, nudi nam takav oštar twist za romantični retro glamour, gotovo surealan, a opet stvaran i snažan modni izričaj.

Sussie i Nick Cave
Foto @ thevampireswife

2016. godine se prvi put pojavljuje uzbudljiva kolekcija by Susie Cave, koja kombinira delikatnu čipku s tamnim overtonovima, kako bi izrasla u konačnici u jednu novu harmoniju.

Foto @thewampireswife

Čipka od koje stvara je proizvedena u jednoj od samo dvije vodenice koje proizvode svilu u cijeloj Velikoj Britaniji, siluete njezinih kreacija su ženstvene i komplimentiraju ženskoj figuri, sa određenom dozom vintage i dodirom duha 50-ih.

Kolekcija i cijela priča o ovoj modnoj marki je nastala iz frustracije dizajnerice, koja nije imala što za obući. Njezina ideja je bila da kada stvori haljinu, ljudi koji vide kako je nosi, pomisle, kako je lijepa ova žena, a nikako – kakva divna haljina.

Foto @thewampireswife

Njezin poslovni partner, Alex Ruhmann, pomogao joj je u realizaciji ove ideje, a njezin suprug poklonio ime. U stvari je to bilo ime projekta njegove knjige koju je pisao o muzi koja ga inspirira u pisanju pjesama, ali je odlučio da ga ne privede kraju, što je rezultiralo ovim originalnim imenom za ovaj scenični modni label, koji je sexy i pomalo čudan, kao i same haljine. Jednom kad čujete ime, nećete ga zaboraviti, kao i haljine, jednom kad ih vidite…

Foto @thewampireswife

Inspiraciju kao da pronalazi u ljubavi prema kostimima, ruskom baletu, dječjim knjigama, prirodi, umjetnosti, filmu, arhitekturi, a sve to, sve te utjecaje kao da pakira u nešto delikatno, praktično, moderno, a opet komplicirano jednostavno.

Foto @thewampireswife

Kao da morate težiti da budete zvijezda u usponu da biste ih nosili. Lijepo je znati da postoji nešto ovakvo. Pravljeno za teatar. A što je naš život, nego slična stvar?

Foto @thewampireswifeLejla Balavac Vučković
Foto: @thewampireswife
Lejla Balavac Vučković
Foto: @thewampireswife