Svijećnjak by Colin King za Menu Studio je na Styležurnal wishlisti

Kada si dovoljno dugo u ovome što mi radimo, obraćaš pozornost i na najmanje detalje pa “izoštriš” oko i sve postane jasnije

Tim tragom se na našoj wishlisti, a koju svi imamo kada dođe ovaj neki mjesec u kojem svi pričaju o darivanju, našao upravo jedan svijećnjak. elegantan je, minimalistički i mogli bismo reći prava mala skluptura. Djelo je Colin Kinga, koji je već dobro poznato ime u svijetu interijera. Njegovi interijeri su smireni, pomalo dark kada je kolorit u pitanju, ali jako elegantni i moderni.

@colinking
@colinking
@menuspace

Pitanje koje slijedi je: Gdje bi s njim, čini se veliki!? Odlično ide na veliki drveni trpezarijski stol na kojem se svi okupljamo na kraju dana, na kojem se družimo, pričamo, smijemo i radujemo. Ide i na stolac u dnevnom prostoru i na prozor, tik ispred prozorskog stakla, ovakav dizajn ide uz sve. U tom tonu citiramo jednu rečenicu koju smo pročitali na online stranici MENU STUDIO, a koja kaže: “We truly believe that when we work collectively, we achieve more than we do individually: the sum of our work and of our connections is always greater than its parts, and our softly minimal designs and collaborative spirit help to join the dots between the home, the workplace and the service industry, redefining how we use space and, ultimately, how we connect to those around us.” Uvjereni smo da bolje razmišljanje o stvaralaštvu i zajedništvu kao poruku u ovom mjesecu, na kraju godine, nismo mogli prenijeti.

@menuspace
@menuspace
Sanda Kraljević
Foto: @colinking @menuspace
Sanda Kraljević
Foto: @colinking @menuspace