Svi želimo da nas Simone Porte (Jacquemus) oblači!

Jacquemus revija za jesen 2022. je opet ništa manje nego genijalna

Svijet staje zbog Jacquemusa. Zašto? Jer ima u sebi tu neopterećenu genijalnost u kreiranju. Modnom svijetu nudi genijalnost koja je fluidna. Prpošna. Čista. Opuštajuća. Nepretenciozna. Lagana,  i za nositi i gledati.

@voguegermany

O njegovim revijama priča se dugo, dugo. Jučer, na ljetni dan u sumrak, kulisa je na slanim planinama parka Camargue na jugu Francuske. Jacquemus kolekcija za jesen 2022. Još jednom mu je pošlo za rukom. Između planina soli, Jacquemus je isklesao pistu koja se vijugala niz padinu. Njegovi modeli spuštali su se s vrha brda dok su fluidne tkanine lepršale. Bjelina soli, prozračnost, bistrina, jasni obrisi i lila nebo. Okružje koje je činilo scenu refleksija je kolekcije. Garderoba i scena su u sinergiji.

@voguegermany
@posta_magazine.me

“Počeo sam raditi na kolekciji s opsesijom da ponovno krenem iz ničega, poput bijele stranice”, rekao je.

@voguegermany
@voguegermany
@oversizedisbetter

I zaista, ono čime je ispunio bijele stranice su smionost i smirenost. Ova kolekcija ima mirniji duh i mirnije kolorite. Oblici i strukture su na trenutke jasne, na trenutke olabavljene. Sviđa nam se udobnost pufnastih jakni i puffer prsluka, a da je dio ovoga vremena u kojem živi govore cargo hlače i mnogo voluminoznih džepova.

@inside_runway
@eyesmag

Smjenjivali su se komadi tila, čipke, pruge, bretelice, špage, tanke naramenice, ušitci lana uz proreze i golo tijelo i 61 look neosporno izgleda savršeno! ALI, haljine. ALI, ta slatka i drska sofisticiranost je ono što u ovoj kolekciji najviše volimo. Jednostavnost satkana njegovom rukom izgleda zaista najbolje u obliku haljina i pencil suknji + košulja/top s mikro istančanim naborima, spuštenim ramenima, rukavićima, nabranim i zavrnutim komadima materijala… Prepoznatljivi Jacquemus detalji. AS brenda. Simone Porte – toutes nos félicitations!

@eyesmag
@eyesmag
@fashion.love.kw
@posta_magazine.me
@fashion.love.kw
@inside_runway
@posta_magazine.me
vogue.com
Lea Kraljević
Foto: @ilonavilar @vittoriacerettibr
Lea Kraljević
Foto: @ilonavilar @vittoriacerettibr