Sunce, čekamo te spremne!

Koji ste tim ove sezone: Bucket, Cotton ili Basketball?

Tri su modela u igri za ovo ljeto, ako ne brojimo uvijek prisutnu klasiku Panama šešir – bucket, cotton hats ili kačketi. Svi su oni krajem ljeta 2021. spomenuti, ali tada je već bio kraj sezone pa smo ih u jesenskoj verziji, tj. waterproof tkanini htjeli nositi. Sada je crochet (heklani) bucket šešir zvijezda sezone. Ili ste više tip klasičnih pamučnih bucket šešira koji ove godine nose veliki, ali i mali obod. Uglavnom, sunce + šešir = ljeto koje tako rado čekamo.

@mkdtstudio
@blancamiro
@josephine_clothing
@carolineblomst

Crochet je trendi, ali ne samo crochet verzija šešira nego svi heklani komadi uopće: haljine, hlače, poncho, tregerače i badići. Takav tekst tek dolazi, jer proljeće još nije nastupilo, a mi evo vapimo za ljetom i vrućinama već. Vezano za priču o heklanim modelima: Coachella je bilo prvo mjesto ove sezone gdje su se već prošetali heklani modeli, možda i place – to – be za crochet komade jer nama je to asocijacija na Djecu cvijeća iliti hippy kiddo iz 70-ih godina, a Coachela je upravo jedan takav festival u 21. vijeku.

@thefashionguitar
@blancamiro
@hoskelsa
@vikyandthekid

Uglavnom, o ova tri gore spomenuta modela će se pričati (čitaj: nositi), a jedini pravilan odabir je prema onome da li nam modeli odgovaraju spram “glave” i outfita za taj dan. Jedno smo sigurni – crochet je trend za ljetnog odmora i plaža, a mi se čuvamo za to. Idemo red pamučnih šešira s velikim ili malim obodom, red crochet modela i red kačketa. I znači, ABBA i music mood iz 70-ih je playlista za ovo ljeta, baš kao i crochet. Ispood je duga lista modela, dva regionalna brenda koja pričaju svoju već prepoznatljivu priču i još jedan highstreet prijedlog koji ćemo spomenuti OVDJE.

@jennymwalton

MY CHOICE CROCHET BUCKET HAT

@mychoice.hr

MATES KAČKETI S KOJIMA SMO UVIJEK U LJUBAVI

@matesclothing

STYLEŽURNAL FAVORITE HATS & CAPS

CASABLANCA
ISABEL MARANT
GANNI
LOEWE
COS
LOEWE
GANNI
COS
H&M
GANNI
MIU MIU
CHARLES JEFFREY LOVERBOY
MANGO
H&M
ISABEL MARANT
JACQUEMUS
CASABLANCA
Sanda Kraljević
Foto: @miumiu @loewe
Sanda Kraljević
Foto: @miumiu @loewe