Styležurnal Quick Recap

Ili šta se sve dešavalo u online svijetu ovih dana

Pustili smo da se malo odmorite, nadamo se da ste ovih par dana uživali uz svoje najdraže. Napravit ćemo za vas quick recap dešavanja proteklih dana, možda ne onako kako ste navikli od nas. Sve u svemu, slijedi jedan mali mash up.

@lacoste

Nova marketinške kampanja hrvatskog proizvođača slatkiša, Kraša, izbacila nas je iz cipela! Na svoju dobro poznatu kutiju Domaćica ( nema ko je ne voli ili nije volio u jednoj fazi svog života) dodali su nekoliko imenica ženskog roda:  pravnica, umjetnica, menadžerica, prodavačica…Evo ga sad: “domaćica” ne označava samo ovu omiljenu poslasticu, već i ženu koja vodi kućanstvo, a sada, godinama kasnije, sjetili su se marketinški magovi pa dodali na kutiju i nazive zanimanja koja bi trebala biti politički korektna, a kojima se jedna žena, pored vječitog zanimanja domaćice, može baviti. Nismo oduševljeni, ali je zasigurno privuklo našu pažnju!

First Monday in May sada je već poznati izraz i jedno od najvažnijih modnih događanja jer se tog prvog ponedjeljka u maju tradicionalno održava Met Gala bal. Ove godine tema je “Gilded Glamour and White Tie”, odnosno večer će biti u znaku američke mode 19. stoljeća. Ovo je najvažnija noć u godini za modu, medije i showbiz lica, riječ je o dobrotvornoj tematskoj zabavi koja se održava svake godine u Institutu za kostime Metropolitan muzeja u New Yorku

@metgalaofficial
@metgalaofficial
@metgalaofficial
@metgalaofficial

Met Gala je 1948. godine pokrenula modna publicistica Eleanor Lambert kao način prikupljanja novca za novoosnovani Institut, uz obilježavanje otvaranja godišnje izložbe. Diane Vreeland je 1972. godine Met Gala balu dala drugi smjer, onaj ka glamuru. Anne Wintour je konačno Met Gala balu dala oblik ekskluzivne zabave kakva je danas. Već ste zasigurno vidjeli sve kostime, ali evo našeg izbora, oduševili su nas Kaia Gerber, Emma Chamberlain, Maude Apatow, Kate Moss, Precious Lee, Lenny Kravitz, Billie Eilish.

@metgalaofficial
@metgalaofficial
@metgalaofficial
@metgalaofficial

I evo jedna poslastica za sve naše drage pratiteljice, dajemo odgovor na pitanje: ŠTA JE PRofhilo?

@maartjeconvens

Profhilo je tretman hijaluronskom kiselinom, kojim se ona injektiranjem ubacuje dublje pod kožu nego što je to moguće bilo kojom kremom ili serumom. Na ovaj način se targetiraju različiti slojevi kože i time se poboljšava tonus i elastičnost kože. Profhilo spada u kategoriju “injectibles”, ali se razlikuje od hijaluronskih filera i botoksa i nije zamjena za iste. Ovim tretmanom se ne može nadoknaditi izgubljeni volumen lica, niti ojačati mišiće. Profhilo se koristi za poboljšanje kvaliteta kože, daje izuzetno prirodne rezultate, a ujedno je i odličan prvi korak u anti-agingu. 

@nastyanochnaya

Kada se ubrizga pod kožu, Profhilo pomaže koži da zadrži vodu i na taj način je efikasno hidrira iznutra. Pored toga, on stimulira proizvodnju kolagena i elastina. Dok botoks i fileri mijenjaju mimiku lica i njegov oblik, Profhilo je praktično ultimativna rutina intenzivne njege kože. Svoj efekat preparat postiže na više nivoa: u dubljim slojevima poboljšava hidrataciju, strukturu kože, proizvodnju elastina i kolagena što kožu čini jedrom i elastičnom. Na površini vidimo ljepšu teksturu, sjaj i zdraviji izgled lica.

@maybenamii

Profhilo se injektira na 5 posebnih tačaka sa svake strane lica (ukupno 10). Svaki ubod traje manje od 5 sekundi, po potrebi se gaza drži preko mjesta uboda, a zatim se lice ponovo čisti antibakterijskim preparatom i stavlja se preparat za njegu, dezinfekciju i regeneraciju kože. Profhilo tretmani se rade u seriji od 2 do 3 tretmana, s mjesec dana razmaka. Profhilo NE boli – iako se teoretski može koristiti anestetik prije tretmana, mnogi ljekari ovo izbjegavaju zato što on povećava rizik od modrica na mjestu uboda. Igla koja se koristi je izuzetno tanka i  ubod ne boli, nelagodu uzrokuje preparat kad se ubrizga. Bol dakle nije velika.

@nike.martens

Za sve ljubitelje BYREDO parfema ALERT: izašao je novi miris De Los Santos, inspiriran ritualima i ceremonijama u različitim kulturama. Miris je osmišljen nakon transformativnog razdoblja gubitka, a kreiran je s namjerom da potakne sjećanja, da prihvatite prolaznost i slavite život. Odajući počast tradiciji Día de los Muertos povodom blagdana Svih svetih, De Los Santos podsjeća na transcendentnu moć okupljanja u kolektivnim ceremonijama i pretvara miris u novi ritual sjećanja.  

@agataprofumerie

Riječ o svježoj, vibrantnoj kreaciji, mirisu koji će vas možda podsjećati na nekoga koga više nema. Ovaj je parfem s bazom mošusa, ambre i palo santa idealan za proljetne dane, a balansiran, zemljasti miris dopunjen je sa svježinom kadulje i šljiva mirabele, te srcem od korijena irisa i cistusa. Biljne note ublažavaju palo santo, drvenasti miris i daju  mu dozu svježine, dok šljiva mirabele i iris daju slatkoću i sočnost parfemu.

@soleneoj
Lejla Balavac Vučković
Foto: @patrickdemarchelier
Lejla Balavac Vučković
Foto: @patrickdemarchelier