Styležurnal Netflix&Chill preporuka The Serpent

Proljeće nas jako laže, pandemijska situacija nemilosrdno se preselila u 2021. i nikuda ne ide, sve u svemu iznad glave nam konstantno jedan veliki sivi oblak. Ali doslovno.

Situacija je trenutno takva da nam je Netflix jedini escape, a mi imamo odličan naslov koji je još uvijek (nepravedno) ispod radara. The Serpent (zmija) je  zajednička produkcija Netflixa i BBC-a, zavodljiva mini drama bazirana na istinskim zločinima Charlesa Sobhraja i njegove partnerice Marie-Andrée Leclerc.

@oswin_coleman

Radnja je smještena u vrijeme masovnih hipi pokreta tijekom 70-tih godina pa se zmija (Sobrahraj) vije oko Bankoka, Indije, Tajlanda, Nepala. Scene cijele hipijevske kopnene rute Južne i Jogoistočne Azije bit će vam zaista poput putovanja. Upijajte sve, prizori su fenomenalni.

@jenna_coleman_

Prva epizoda dezorijentirajuća je kaša hipija koji su Charlesova meta, sve je prigušeno i na samom početku vrzmat će vam se po glavi pitanje ‘Kako su mogli upasti u njegovu mrežu, zbog čega mu vjeruju i ja nisam tako glupa, oprezna sam’. Vrlo brzo glumac Tahar Rahim u punom intenzitetu potpuno nas uvodi u lik zamamnog Charlesa. Sve postaje kristalno. Charles je psihopata, prevarant, lopov, po potrebi trgovac draguljima, po potrebi ubojica. Njegova hladnokrvnost je na maksimi, ljudskih osobina bez, mučno nemilosrdan, ali tajanstvenog šarma i neupitne karizme kojim je omamljivao i drogirao kako buduće žrtve, tako i svoju ženu i partnericu Marie-Andrée Leclerc koju je utjelovila Jenna Coleman.

@oswin_coleman

Njegov karakter, ali i njen, oštar je odmak od onoga kako su izgledali i kako su se oblačili. Serija je krcata modom koja je inspirirana stilom Biance Jagger i Jane Birkin. Ma krcata, soo take notes! Scene odnosa Monique i Charlesa lišene su erotike. To je jedino što u seriji neupitno nedostaje. Njezin lik je mjesto gdje serija stvara luk sukoba i kajanja, priča priču o zloglasnom ubojici iz perspektive žene koja voli, koja je možda bila Charlesova žrtva, ali i njegov prvi suučesnik.

@raffaeleminieri_

Seksipilnom, uvijek predobro obučenom dvojcu između žrtava na put staje nizozemski diplomata Herman Knippenberg (Billy Howle) koji je likom u punoj suprotnosti. Pozitivan lik, tip je heroj, empatičan, prepun krucijalnih humanih osobina, predan, radišan, neprivlačan i bez karizme.

@taharrahimofficiel

P.S. Obratite pažnju na interijersko retro savršenstvo, Knippenbergov bungalov i veličanstveno dvorište. Suma svega, mračna priča stvarnih zločina, likovi, francuske fraze, egzotika Azije i šarmantna doza estetike 70-tih magnetski će vas vući kroz osam epizoda. I to, u jednom zaletu (okladila bih se).

Lea Kraljević
Foto: @theserpentbbc
Lea Kraljević
Foto: @theserpentbbc