Styležurnal izbor. Mini, mini, mini

Ukoliko ljeta bude, nosit ćemo mini dužine.

Mini nosimo ukoliko stvarno imamo lijepe noge. Ovdje nije akcenat na savršeno istreniranim nogama. Ovdje je jedino bitno da li želimo nositi mini dužinu, da li se u njoj osjećamo dobro i da li nam stoji. Sve ostalo je nebitno. Nebitno je koliko godina imamo jer ne trebamo držati lekcije ukoliko smo odrasli i zreli. U tom slučaju znamo što ćemo birati i nositi i u čemu se osjećamo dobro, ugodno i sebi lijepo. Tako da ne trebamo naglašavati kome je namijenjen članak o mini dužini odjevnih komada. I nekako se ovdje odmah ograđujemo, jako korektno, od svih komentara.

Isabel Marant SS 2021

Upravo je Isabel Marant, majstorica nonšalantnog chic stila, ove zime podsjetila i predvidjela da će ljeto biti korona free i da ćemo napokon moći plesati, izlaziti i živjeti. I nositi sve što nam je drago i u čemu se osjećamo dobro i ugodno.

Isabel Marant SS 2021
Isabel Marant SS 2021

O mini suknjama se govori već neko vrijeme, one zakucaju s ljetnom sezonom. Ali s onom ranijom, ova prošla je bila za ne spominjati ikada. Mini suknje su simbol bezbrižno euforičnog vremena kojeg smo svi prošli ili neke nove generacije trenutno prolaze. To je bila i ideja vodilja Miu Miu revije za proljeće/ljeto 2021 s glavnim licem revije – debitanticom Lili Grace Moss, kćerkom Kate Moss, a cijela vizija show-a bila je u duhu “Youthquake” iz 1960-ih, pojam koji je 1965. godine uvela Diana Vreeland, tada glavna urednica američkog izdanja magazina VOGUE.

Miu Miu SS 2021

Ne smijemo zanemariti niti Chanel Cruise 2022 kolekciju u kojoj, između ostalog, dominiraju kratke suknje i haljine u kombinaciji s običnom svemoćnom bijelom T-shirt i nezaobilaznom Chanel tweed jaknom.

Chanel Cruise 2022
Chanel Cruise 2022
Chanel Cruise 2022

Evo inspiracije onima koji nose mini dužine, koji su ih jedva dočekale. Voila!

@giorgiatordini
@camillecharierre
@sofiamcoelho
@dizdar_el
@ramya
@ m___tina_
@estellechemouny
@giovannaengelbert
@estellechemouny
@alexachung
@le.apt
@nikaturkovic
@ninasandbech
@_jeanettemadsen_ & @thora_valdimars
Sanda Kraljević
Foto: @le.apt @the_attico
Sanda Kraljević
Foto: @le.apt @the_attico