Styležurnal Editors’ Pick. Nakit koji nosimo i želimo!

Kažu da “odijelo (ne) čini čovjeka”, ok, možemo se složiti, ali ne i u potpunosti

Zašto? To “odijelo” itekako dobro stoji i daje dodatni balans sveukupnoj ravnoteži ženske snage koja se ne temelji na vanjštini ili isključivo na vanjštini. Priznali ili ne, koliko god čvrsto stajali na zemlji, nakon spoznaje što nam je činiti u ovom svijetu kako bi opravdali svoje postojanje i to najprije samom sebi, je i spoznaja koliko nas to “odijelo” čini radosnim i kompletnim. Danas vam donosimo još slađu priču od “odijela”, onu o nakitu koji tako dobro paše uz svako “odijelo”. Danas vam pričamo o nama dragim adresama na koje bacimo oko kada nam treba injekcija za dobar asesoar u formi nakita. Ovo su komadi koje ne skidamo i/ili koje želimo u našim kutijicama za nakit.

@marimikh

Nakit i ja. Ne znam kada ga je dosta nositi, kupovati, kolektirati. Volim neograničenu layering igru. I prstenja i narukvica i lančića. Lančići su uglavnom tanani ,jednostavni. Naredano prstenje mi uvijek privuče pažnju, kao i narukvice čvrste forme. Sva tri asesoara preferiram u u zlatu ili zlatnom finišingu. Kombinacija zlata i Swarovski kamenčića je uvijek za mene-da. Kada pričamo o  asesoaru za uho, nizanje i sve više od jedne naušnice je previše. Bez naušnica se osjećam bukvalno golo. Alke svih varijacija veličina i debljina posjedujem i osim u slučaju adekvatne zamjene, bez njih ne izlazim iz kuće. Nikada i ama baš nikada. Ljeti obvezno nadodam i nakit oko gležnja, školjkice, koralje i boho izdanje perlica. Ono  što me već neko vrijeme ne prestaje zavoditi svojim decentnim šarmom su biseri. Valjda zbog impresije nečeg starinskog, klašičnog, a opet dovoljno moćnog da fantastično podiže i običnu hoodie majicu i jeans. Krupni, sitni, mliječno bijeli, crni, kombinirani, biseri su my new thing. Ne bježim od bižuterije jer mi ruke koje stoje iza mostarskog JAVA atelier svaki put ispostave divne komade asesoara. Obožavam ih! A kada želim pravu stvar koja će trajati godinama izraelski COCOnutLove je moja adresa. Osim tih adresa nakit volim nasljeđivati, čuvati, loviti na putovanjima i kupovati na običnim štandovima. I za kraj bilo što iz ponude SOPHIE BILLE BRAHE, pa i kutijicu za nakit bilo bi lijepo imati, a vintage sat Panthère de Cartier u kombinaciji zlata i srebra baš vidim na svojoj ruci(.. Jer kako Jelena Karakaš kaže sanjarenje je strateško planiranje!)

@bekkivestfrid
@camillecharriere

Za razliku od Lee, ja sam tek otkrila svoju strast za nakitom. Duuuugo godina sam bila ta koja je imala par komada i to koje bi posudila od mame i nikad vratila. Tek nedavno sam počela da skupljam svoju malu kolekciju. Nemam probušene uši i mislim da to neću nikada napraviti do kraja, zato je moj tip cuff earrings. E sada kako i kada se ta ljubav s nakitom rodila: Nedavno, najprije me zavela priča s potpisom Blue Billie u totalno minimalističkom skandinavskom dizajnu  i onda sam se totalno zaljubila u priču dva brenda nakita iz regije: Coso Design i Efhi Jewelry. A za ovo ljeto inspiraciju tražim u talijanskom brendu Sha.Ru o kojem smo već pisale. Volim nakit vidjeti na drugima i otvoreno se divim kako to drugi  lijepo usklade, kada jesu. Ja tek sada otkrivamo tu priču i učim. Pazim na sklad nakita s tkaninom koju nosim ili kada sam stvarno raspoložena onda tu granicu pomjeram i igram se upravo s teksturama, bojama i uzorcima. Volim taj mood. I evo ljeto je brzo i sezona nošena nakita počinje, pa da krenemo na vrijeme. Ovo su adrese koje imam na popisu, a jedan tip za sve koje vole minimalizam i kada je nakit u pitanju @liestudio_ je adresa koju trebate pogledati, ukoliko niste već!

@haslajewelry
@efhijewelry

Nakit, suprotno od onoga što sama riječ sugerira, ne služi da bih se uljepšala, pa „nakitila“, meni je nakit identitet, pa skoro. Dakle nakit i ja smo kao ja i tetovaže. Second skin. Odraz raspoloženja, mada imam kombinaciju koju skoro pa ne skidam i pri tome mislim na prstenje, volim svoje ruke. A toj istoj dodajem onda u skladu s raspoloženjem i druge komade. A bez naušnica, zlatnih halki, ne idem ni po voće, niti izvodim Tokya. Baš kako rekoh, my second skin. Nakit, hydra moist kremice i SPF. E SAD. DAKLE, prošla sam fazu kada sam pokupovala sve žive klasike iz Zlatarne Celje. Kamenje, kamenje, kamenje. Obožavam. I KONSTANTNO ih nosim. Opčinjena sam koralima i biserima, a evo vidim i Lea. Biser nosim u naušnicama, ogrlicama, prstenju. Najviše ih volim nositi na trenerku i bijelu t-shirt, i kad to nije bilo popularno. Tako su old school i otmjeni, da im ne mogu odoljeti…, a korali mi donose sreću. Dakle, sve što je bilo u ovoj kombinaciji u lokalnoj Zlatarni Celje ja sam si nabavila. Nekako im vjerujem i volim ih. Volim miješati bijelo i žuto zlato. Volim i bižuteriju, koliko to dopušta moja osjetljiva koža, ponekad se pojavi alergija. Od contemporary artista cijenim Hultquist Copenhagen, AnniLu i volim ih kupovati, kao što volim i konavoski i dalmatinski nakit uopće, te kupovati po filigranskim dućanima i zlatarnama po Hrvatskoj. OVA NAUŠNICA  mi je visoko na listi želja, i za kraj da ne mislite da sam potpuni snob, nekad me i komad iz Zare jaaaako razveseli, kao ovaj ispod.

@sophiebillebrahe
ZARA NAUŠNICE SA ŠTRASOM
29,95 KM
Styležurnal
Foto: @cassdimicco @jen_wonders
Styležurnal
Foto: @cassdimicco @jen_wonders