Styležurnal djevojka. Berina Hasanbegović

Neobična, zanimljiva, van svih kalupa i jedna istinska ambasadorica BiH brendova.

Prekrasna Berina Hasanbegović je mlada studentica novinarstva. Svoj melankoličan Instagram profil iscrtava šarenilom bogate galerije njezinih umjetničkih radova. Art estetika izvire kroz svaku fotografiju koju objavi, bilo da Berina u tom trenutku fokus stavlja na modnu kombinaciju, frizuru ili svoju ilustriranu maramu. Da ne duljimo, upoznajte Berinu kroz pitanja koja smo joj postavili!

Fotografija by @karic.enver
Lanenu haljinu @intuitivanyc
Cvjetni aranžman @galerijacvijeca_visnja

Styležurnal. Crtaš ozbiljna unikatna djela. Kada si se krenula baviti time?

Berina. Slikarstvo u raznim oblicima je oduvijek bio hobi koji se počeo pretvarati u nešto puno više. Prvo što me privlačilo je body art i artistic makeup gdje sam šminkom slikala na koži inspirisana najčešće radom svjetskih šminkera. Okušala sam se i u custom obući i hlačama, ali trenutno ono što najviše volim je pravljenje malih skulptura i rad na platnu 🙂

@berinahasanbegovic

Styležurnal. Svoje ilustracije si preslikavala na marame Bh brenda Smilelove. Moramo reći da su zaista prekrasne! Možemo li tvoje ilustracije očekivati u još nekim modnim segmentima? 

Berina. Da! U planu je kolekcija sa jednom predivnom firmom koju jako volim i nadam se da ću vam uskoro moći otkriti više detalja.

Smilelove x Berina Hasanbegović
Svilena marama Špica
Smilelove x Berina Hasanbegović
Svilena marama Špica

Styležurnal. Svestrana si. Studiraš novinarstvo, često te viđamo ispred kamere, stvaraš umjetnost, kreiraš modni content. U čemu zapravo najviše vidiš svoju budućnost?

Berina. Nekako sa svojih tek 20 godina to još uvijek ne mogu sa sigurnošću reći, jer sam stvarno neko ko se pronalazi u raznim poljima i sve podjednako volim. 

Styležurnal. Kako bi opisala modnu estetiku kojoj si naklonjena?

Berina. Kroz svaku moju odjevnu kombinaciju se uvijek provlače basic komadi i zemljani tonovi, rijetko kada se odlučim za nešto drugačije. Ipak, da to sve ne izgleda previše dosadno uvijek dodam neke unikatne asesoare koji su najčešće “made in BiH”

@berinahasanbegovic
Torba by @kohelstudio

Styležurnal. Koliko si pomodna?

Berina. Pratim trendove samo ako se poklapaju sa mojim stilom oblačenja i ako smatram da ću taj komad nositi i kada više ne bude u trendu.

Styležurnal. Idealna kombinacija koju složiš za pet minuta?

Berina. Ako baš imam malo vremena, a želim da kombinacija bude idealna uvijek za bazu koristim košulju (najčešće bijelu). Nakon toga je jako lagano izabrati ostatak outfita jer sve ide predobro uz košulju. 

@berinahasanbegovic

Styležurnal. Brend koji uvijek ima nešto za Berinu?

Berina. Sigurno 80% mog ormara su made in BiH komadi i rijetko koji BiH brend nema nešto za Berinu, ali ako bih izdvojila brend čiji mi se baš svaki artikal sviđa, onda je to Intuitiva NYC

@berinahasanbegovic
Espadrile by @intuitivanyc

Styležurnal. Zadnja stvar koju si kupila je …?

Berina. Lanene hlače i lanenu haljinu. Uvijek se radujem ljetu zbog lana koji najviše volim od svih materijala jer je lepršav, udoban i prelijep. 

Styležurnal. Koji trend ili odjevni komad su za tebe veliko ne? 

Berina. Nemam do sada ni jedan trend i odjevni komad koji bih izdvojila da mi je baš veliko ne, jer svaki komad kada malo bolje razmislim može se uklopiti u neki predobar outfit.

Styležurnal. Što čitaš i gdje se informiraš o trendovima?

Berina. Uglavnom se informiram kroz lifestyle magazine, uživam čitajući članke o modi i trendovima i često su mi oni izvor inspiracije. 

@berinahasanbegovićc

Styležurnal. Instagram koristiš kao?

Berina. Mjesto gdje na neki način mogu da predstavim svoju umjetnost i sačuvam neke lijepe trenutke, a uz to uvijek pronađem nešto pozitivno i inspirativno za sebe od ljudi koje pratim. 

@berinahasanbegovic
Lea Kraljević
Foto: @karic.enver
Lea Kraljević
Foto: @karic.enver