Styležurnal beauty corner: Kreme i kremice

Lista krema za lice kojima će se naše lice radovati!

Naša beauty rutina uključuje kreme u svakom od koraka jutarnje i noćne njege lica. Kažu da kada probaš jednu i ona ti učini čuda, vraćaš se istoj bezuvjetno. Tako bi trebalo biti, ali brzi konzumerski trend današnjice ne dopušta niti da se okrenemo i već imamo neki beauty haul o kojem se priča i u koji se svi kunu. Isprobat ćemo mi odjevne kombinacije, nikome nijedna stilska pogreška nije naudila. Možda se na kraju ispostavi da je i najbolja investicija i to na duge staze.

@mao.ge

Ali s licem, tu ne bismo radili kompromise. Ili ćemo investirati ili ćemo se kleti u Nivea ili Becutan kremu dok ona koju želimo ne dođe na našu mjesečnu listu. Tako je s listom krema koje je Styležurnal redakcija isprobala ( ili smo dobile tip od onih koji su ih već isprobali) i rado im se vraćamo jer svaka od njih radi! Krenut ćemo od noćnih krema, one ne sadržavaju SPF, one su tu da prespavaju s nama i pokažu učinak vidljivim. Ne moraju striktno biti noćne, one ne smiju sadržavati SPF i trebaju imati aktivne sastojke koji će preko noći “raditi”, Većina nas kod noćne beauty njege daje akcenat na serume s aktivnim sastojcima pa onda preko krema – čisto da sve to lijepo rasporedi i dvostruko upije. Kreme koje predlažemo u našoj listi mogu ići same, bez kombinacije sa serumom. Slijedi lista noćnih krema…

Lancôme H.P.N. 300-PEPTIDE CREAM

Nova Rénergie H.P.N. 300-Peptide krema predstavlja formulu s peptidima dobro poznatih po svojoj ključnoj ulozi u regeneraciji kože. Budući da je većina peptida koji se koriste u kozmetičkim proizvodima sintetskog podrijetla i ograničena brojem aktivnih sastojaka, nijedan od njih danas ne može ponovno stvoriti učinkovitost peptida koji postoje u prirodi ili ljudskoj koži. Rénergie kreme sadrži više od tri stotine vrsta peptida i slijedom toga možemo zaključiti njezin regenerativni učinak. Ova inovativna formula koncentrira kombinaciju peptida i dvaju drugih poznatih aktivnih sastojaka: Hijaluronska kiselina na bazi fermenta poznata je po tome što apsorbira količinu vode do tisuću puta veću od vlastite težine i niacinamid (ili vitamin B3) koji umiruje kožu i pridonosi poboljšanju tona kože. Rezultat koji možete osjetiti već prilikom nanošenja je glatka tekstura bez masnog filma. Mi ju trenutno koristimo i oduševljeni smo teksturom, učinak javimo.

DERMALOGICA  SOUND SLEEP COCOON

Dermalogica je naša posebna ljubav, prvi susret s kremama koje imaju drugačiji koncept djelovanja bila je upravo Dermalogica kozmetika. Noćna gel-krema sadrži ulja francuske lavande, sandalovine i esencijalno ulje pačulija, čiji se učinak aktivira već prilikom nanošenja kreme na lice. Ova esencijalna ulja otpuštaju svoj učinak tijekom noći i ujedno osiguravaju, poput aroma terapije, kvalitetan i dubok san. Sve o čemu sada govorimo osjetit ćete ujutro, koža je totalno osvježena i glatka. Ova krema regenerira, posvjetljuje i hidratizira, jednu od nas je totalno zavela.

GLORIA NOĆNA KREMA

U ovoj kremi Gloria tim je njegujućoj formuli marelici i smilju pridružio još jedan nutritivni sastojak: avokado. Svi oni zajedno bdiju nad kožom licam dubinski ju hrane i blagotvorno djeluju na bore. Ovo nije samo jedan hvalospjev kremi koja nosi made in bih etiketu, ova krema kao i mnogi drugi njegujući proizvodi Gloria kozmetike zaista rade. Krema je pogodna za sve tipove kože, što je odlika nožnih krema. Nutritivni sastojci marelice i avokada dubinski hrane kožu, a ulje smilja učinkovito djeluje na bore, depigmentaciju i kuperoznost.

A 313 KREMA

Hype koju je ova krema izazvala u regiji ima predznak pariška i pravi je apotekarski beauty gral. Kažu da je taj mega hype izazvala u ruci Gwyneth Paltrow. Sada je napokon dostupna i kod nas i to u svim poslovnicama Alphaplus ljekarni. Cijena joj je oko cca 50,00 KM ( 28 EUR ). Zašto A 313 izaziva toliki hype a ne radi marketing, ne iskače iz paštete i nije plaćeni beauty haul na influenserskim formatima? Ovdje je riječ o kultu pariških krema i to onih koje se mogu još uvijek kupiti samo na policama ljekarni, a znamo kako sve što nosi francusku kozmetičku etiketu ima puno jači proboj od bilo koje druge etikete. Dodamo još tome da njezina pakiranja nisu nimalo glamurozna niti upadljiva, prije bi ih zamijenili s medicinskom kremom protiv herpesa.

Jednom riječju ovo je najpoznatija krema s retinoidima koji imaju moć djelovanja na stanice kože tako što najprije djeluju na žlijezde lojnice i zatim prelaze na stanice epiderma koje se nakon izvjesnog vremena počinju pravilno i ubrzano dijeliti i na taj način djeluju na nestanak bora. A 313 nanosi se navečer, s obzirom da ima teksturu poput vazelina mora malo odstajati prije nego zaspete kako ne bi umastili kosu i posteljinu. Kao kod svih krema s retinoidima nakon prvog nanošenja i nekoliko sljedećih možete osjetiti peckanje na nekim dijelovima kože lica, preporučujemo da ekstra hidratizirate kožu prije nanošenja ove kreme u prvim danima. Napomena: S ovom kremom nemojte kombinirati serume s aktivnim sastojcima, samo dobro hidratizirajte lice prije nanošenja.

Proljetna sezona kojoj se većina toliko raduje, kod nekih od nas izaziva strašne proljetne alergije i sunce djeluje na kožu osjetno i jako. Naša koža sada traži više pažnje od čiste hidratacije, na scenu stupa puna SPF magija. Čaroban je to sastojak u različitim formulama koji sprječava negativne posljedice utjecaja sunčevih zraka na kožu lica (i drugih dijelova tijela). SPF faktor nosi se kroz cijelu godinu, jedina je razlika u visini faktora. Konkretno SPF 50 ne nosimo kroz cijelu godinu, njega nosimo ljeti, SPF 30 nosimo zimi. Isto tako, a o tome smo već pričali, uzmite u obzir razliku i namjene mineralnog i kemijskog faktora pa da se ne ponavljamo gradivo ponovite OVDJE. Koji god oblik odaberete bitno je da ga koristite, tj, nanosite svaki dan, ljeti ponavljate kroz dan s formulom u obliku sticka. U nastavku imamo listu dnevnih krema sa SPF, napominjemo dnevna krema za lice sa SPF je must, svojevrsni poklon sebi s kojim nećete pogriješiti.

@mao.ge

THE CREAM BY AUGUSTIN BADER

Beauty brend Augustinusa Badera je jedan od onih koji spadaju u cjenovno veći rang. Ciljna skupina su žene u tridesetima, koje su još uvijek na strani krema i seruma, ukoliko s njima započnete na vtijeme komunicirati. I kod jako puno njih se pokazalo kao pun pogodak, sudeći prema recenzijama i pohvalama od usta do usta – kojem još uvijek najviše vjerujemo bez one magije koju nam masovni hype stvara. Imate dvije verzije pve kreme: standardnu The cream i njezinu bogatiju verziju The Rich Cream, sitne bore (one u 30-ima), akne i ožiljci, suhoća kože – sve te probleme rješava ova The Cream, kažu mnogi. Trigger Factor Complex koji sadrži ova krema (čitaj; aminokiselina, vitamini i peptidi) je taj traženi aktivacijski signal koji komunicira stanicama epiderma šta trebaju činiti i sve to na osnovu poznavanja i istraživanja genetskog koda, Ponekad se zapitamo da linaša koža ima Alzheimera kojeg ovim aktivnim sastojcima stalno moraš vraćati u neku raniju fazu kako ne bi “zastranio”.

111 SKIN Y Theorem Day Cream NAC Y2

Y Theorem Day Cream NAC Y2 je bogata dnevna krema koja djeluje tako da kožu obogaćuje formulama aktivnih sastojaka (vitaminima, antioksidantima i hijaluronskom kiselinom) i istovremeno štiti kožu od štetnih agresora iz okoliša. Kažu da ova krema oživljava ten, duboko hidratizira i nahrani. Ne bi imali ništa protiv da ju isprobamo.

MZ SKIN Nourish Age Defence Retinol Moisturizer SPF 30

Prijevod za dugi naziv ove kreme (inače niko više ozbiljan ne komunicira s imenima krema, u naslovu je obavezno navedeno od čega se sastoji i to u skraćenicama): dnevna hidratantna anti-age krema sa SPF-om 30, koja sadrži kombinaciju retinola i SPF kako bi istovremeno radila na poboljšanju tena i zaštiti epiderma. S obzirom na jakost retinola i pokrivenost SPF-a ova krema istovremeno je bogata hijaluronskom kiselinom za dubinsku hidrataciju kao završni sloj.

ODACITE, California Sun Guardian SPF 30 Day Creme, 50ml

Ova dnevna krema stavlja akcenat na sastojcima bez silikona i mirisa sa UVA + UVB zaštitom i aktivnim svojstvima okenaske, ledenjačke vode. Odacité priča u svom DNK nosi predanost održivosti, pa tako ova krema sa SPF 30 pruža sigurnu i čistu zaštitu od sunca, bez štetnih kemijskih sastojaka ili nanočestica koje mogu utjecati na morski život. Među sastojcima ove kreme su umirujuća aloa i neven koji smiruju kožu nakon izlaganja kože lice sunčevim zrakama. Isto tako, ova krema djeluje na slobodne radikala moćnim oksidantima i vitaminom E. Odacité priča nas je već odavno razoružala.

Napomena: Kreme na ovoj listi su cjenovno različite, neophodno je najprije analizirati kožu lica (koji sastojci odgovaraju kojem tipu kože lica) i probati prije no što se odlučite na kupnju, pogotovu ove koje su skuplje, a one obično imaju i testere.
Styležurnal
Foto: @hannaschonberg
Styležurnal
Foto: @hannaschonberg