Skandinavski minimalizam u interijeru izgleda upravo ovako!

Skandinavski minimalizam ili kako precizno urediti interijer u kojem je ključ u pravom doziranju palete boja, tekstura i detalja.

Možda su upravo boje te koje igraju najveću ulogu u ovom trendu. Pastelne palete boja – bež, siva, mint i onda u toj igri boja, tekstura i detalja stvaramo sliku koja odiše mirom, skladom i savršenom dozom stilskih detalja.

@stylistmalinruden

Upravo takav je ovaj stan, netom renoviran u staroj zgradi s kraja 19. stoljeća. Vlasnica stana je Malin Ruden, švedska stilistica i istinska zaljubljenica u modu i interijer. Ovaj stan savršeno odgovara skandinavskom minimalističkom trendu uređivanja interijera i nama je savršen ukoliko ste u minimalističkom mood-u. Neke detalje vjerno bi preslikali u svoj dom poput kuhinjskog otoka na kojem je sudoper, ploča za kuhanje i radna ploha – idealna kompozicija koja je ujedno jako praktična.

@stylistmalinruden

Praktična, jer služi za brzi snack, doručak ili priču nakon radnog dana kada svi zajedno pripremamo večeru. Ostale police i ladice spremljenu su u velikom ugradbenom ormaru koji se nalazi odmah iza kuhinjskog otoka koji ujedno dijeli ovaj open space dnevni prostor od ostalog, intimnijeg dijela stana.

@stylistmalinruden

Taj monovolumenski prostor triju jedinica (kuhinja, trpezarija i dnevni boravak) je bez puno namještaja i suvišnih detalja. Prostorom dominira miš siva boja zida koja ide do pola visine i od pola visine nastavlja se bijela boja, koja onda simbolično zatvara visinu preko cijelog stropa. Malkice nas asocira na stare školske učionice i upravo zbog toga vizualno reagiramo na ovu simboličnu igru tonova na zidovima.

@stylistmalinruden

Ogroman trpezarijski stol stvoren je za duge večere s prijateljima. Moderna sofa i stolica u dnevnom prostoru zamišljeni su za intimnije večeri dok se onaj dinamični dio dana odigrava uz kuhinjski otok ili trpezarijski stol gdje obitelj nakon dugog radnog dana provodi zajedničke trenutke i razmjenjuje doživljaje.

@stylistmalinruden
@stylistmalinruden

I lako je primjetiti da Skandinavci nemaju običaj druženja uz TV i jako puno domova ima TV ekrane isključivo u spavaćim sobama – što je velika suprotnost doživljaju prostora u usporedbi s našim. Pogledajte ostale detalje i fotke ovog “školskog” primjera skandi minimalizma u uređenju interijera. Uživajte i mi smo!

@stylistmalinruden
@stylistmalinruden
@stylistmalinruden
@stylistmalinruden
Sanda Kraljević
Foto: @stylistmalinruden, thewayweplay.se
Sanda Kraljević
Foto: @stylistmalinruden, thewayweplay.se