Serije na Netflixu su dobar jesenski deal!

Evo dolazi i to vrijeme kada nam je na pameti da se ušuškani i s čašom u ruci radujemo ovim temperaturama vani.

Stanje uma nam govori: ne izlazi mi se! Brinemo za cozy, toplu atmosferu doma koju sami sebi stvaramo. Nema buke i hektike. Idealno za knjige i naslove u nastavcima i taj prokleto dobri Netflix. Donosimo vam par naslova koje ćete pogledat “u cugu”.

@emperiance

MAID

Amerikanci već odavno nisu izbacili ovako moćnu i dramatičnu priču. (Tu je ipak europska kinematografija u vodstvu.) Znači s razlogom smo ju stavili kao prvu na listi, s napomenom da ju gledate ovisno o trenutnom psihofizičkom stanju. Slomit će vas! Priča je ovo o neustrašivoj borbi mlade majke da se izbavi iz ralja male nemoćne zajednice u kojoj živi i ostvari bolji život za sebe i svoje dijete. Alex je ta mlada majka koju glumi briljantna Margaret Qualley, Njezina hrabrost, snaga volje, gomila ljubavi koju može iznijeti jedna majka, su ono što je ona u ovoj ulozi iznijela na najbolji mogući način. Priča i sami scenarij je izuzetno težak, ali je i tako vrijedan gledanja. Očekujte gomilu emocija i priču samih sa sobom.

MAID

THE CHESTNUT MAN

Ako ste u našem timu obožavatelja skandi krimi serija s psihološkom podlogom onda ćete ovu seriju odmah pogledati. The Chestnut Man je snimljena prema istoimenom romanu Søren Sveistrupa. Radnja je beskrajno napeta kako i dolikuje skandi serijama ovog žanra. Neočekivani i brutalni obrti držat će vas budnim do kraja serijala. Detektivi Naiju Thulin i Mark Hess rješavaju tragove ubojice koji terorizira Kopenhagen, njih dvoje se intelektualno poklapaju u ovoj priči i između njih se usporedo odvija i neka bliskost koja će ostati nedovršena. Gotovo je nemoguće predvidjeti kako će se radnja rasplesti i to je uvijek tako kod skandi serija ovog žanra i zato ih volimo!

THE CHESTNUT MAN

THE MESS YOU LEAVE BEHIND

Sve veću popularnost španjolskih krimi drama ne možemo ne primijetiti. Davno je prošlo doba sapunica, njihove produkcije sada su zavidne i Netflix ih jako voli. Dokaz tomu su dvije serije koje donosimo u nastavku. The Mess You Leave Behind nije razvikana, barem ne još, i mi ju nismo pogledali na preporuku nego smo ju otkrili po vlastitom nahođenju. I oduševila je kvalitetom i zanimljivosti cijele priče. Seriju ima jednu sezonu i nije sasvim nova, izišla je krajem 2020., a potpisuje ju Carlos Montero prema istoimenom romanu. Radnja se vrti oko dvije vješto usklađene priče o dvije profesorice književnosti u jednom malom mjestu. Jedna od njih je doživjela tragičan kraj, ali se u seriji istovremenu preklapaju i prošle i sadašnje priče. Krajnje zanimljiv scenarij i priča koju vrijedi pogledati.

THE MESS YOU LEAVE BEHIND

THE INNOCENT

The Innocent je ta druga španjolska krimi drama koja nas je oduševila, pogledali smo ju ljetos u jednom dahu. Tako bi i opisali razvoj same priče koju potpisuje poznati američki autor Harlan Coben, napeto i bez daha. I ovo je samo jedna od adaptacija njegovih djela na Netflixu. Početak je krajnje naivan i nimalo drugačiji od sličnih radnji koje smo gledali, ali je nastavak i rasplet zato attention span i odmah ćete se navući. ne garantiramo da ćete uzeti predah do kraja. Možemo vam obećati zanimljiv TV maraton koji će vas držati napetim do kraja.

THE INNOCENT

THE HOOK UP PLAN

Jedan “lagana” tematika, pod navodnicima jer ko smo mi da odlučujemo koja je tema lagana, a koja ne. Ali u usporedbi s gore predloženim žanrovima, ova je za jednu toplu nedjelju s puno optimizma. Priča je najprije o prijateljstvu s naglaskom na vječnu romantiku, još ćemo otkriti da je mjesto radnje Pariz, da pričaju francuski i da se sve vrti oko zaljubljivanja, pa ko je za, ispod je trailer!

Sanda Kraljević
Foto: @lifeofboheme
Sanda Kraljević
Foto: @lifeofboheme