Savršeno sjajna koža

Približavamo se samom kraju jednog desetljeća i svi pričaju o beauty trendovima koji su obilježili proteklih deset godina.

Kod nas se visoko na listi popisa definitivno nalazi sjaj na licu koji je najjednostavnije postići različitim highlighterima i uljnim kapima.

Lily Aldridge

Ipak, glow je pomalo zahtjevan jer je lako prijeći granicu dobrog ukusa pa je najbolje poslušati savjete profesionalnih vizažista koji znaju trikove za savršen sjaj kože lica. Mi smo ih za vas sakupili na jednom mjestu, pa krenimo:

Svaki glow kože lica započinje njegom

Svaki beauty insider reći će vam istu stvar – tajna prekrasne, sjajne kože leži u njezi. Izrazito važna je pravilna njega, posebice u hladnijoj sezoni kad je koža osjetljivija i suha te joj je potrebno više hidratacije. Za početak, najvažnije je ukloniti suhe i mrtve stanice kože pomoću pilinga i to se preporučuje dvaput tjedno nakon koje na kožu lica nanosimo deblji sloj hidratantne kreme i ulja koje je najbolje međusobno kombinirati. Ako niste obožavateljica ulja na licu, počnite ulje nanositi samo prije spavanja, a nakon nekog vremena kada se naviknete na teksturu, uključite ulje i u jutarnju beauty rutinu.

Trik: hidratantnu kremu možete pomiješati s uljem koje u sebi sadrži sjajne čestice čime ćete stvoriti prekrasan glow na licu, a taj trik koriste i profesionalni vizažisti kad kreiraju lookove za editoriale i revije.

Masaža lica

Posljednjih nekoliko sezona sve je veći naglasak na tehnikama masaže lica koje potiču cirkulaciju, a istodobno pomažu u oslobađanju napetosti te koža postaje zdravija i podatnija.

HERBIVORE Rose Quartz Facial Roller

Make up počinje – highlighterom!

Iako mnogi glow-efekt dodaju tek na kraju make upa, profesionalni vizažisti savjetuju upotrebu tekućeg highlightera prije drugih pudera i korektora, a nakon nanošenja hidratantne kreme. Savjetuju da se nanese malo veća doza highlightera, s obzirom na to da preko njega dolaze još puder i korektor i nakon toga ponovno higlighter, no u mnogo manjoj dozi, samo kao tačka na “i” cijelog make up looka.

Odaberite puder koji ima efekt zaglađivanja

Odaberite puder koji savršeno odgovara vašem tenu i koji istodobno zaglađuje kožu lica, a da pritom lice ne djeluje suho. Za kraj nanesite iluminirajući puder koji se ne nanosi na cijelo lice, već samo na pojedine dijelove kako bi se uklonio prekomjeran sjaj.

Održavajte sjaj kože lica

Glow-efekt možete održavati Kako? Pomoću ulja šipka, tretmanima LED svjetlima i dobrom vježbom u teretani. Ipak, najveći naglasak je na kvalitetnoj i redovitoj njezi kojom ćete imati prirodan sjaj kože lica kojem svi težimo.

L.B.
Foto: Chanel,Cultbeauty,Instagram
L.B.
Foto: Chanel,Cultbeauty,Instagram