Sastavili smo listu ključnih komada za nadolazeću sezonu

Temeljito ponavljamo gradivo i donosimo stilski moodboard onog što ćemo gledati i nositi narednu sezonu.

Divno je opet početi detektirati trendove koji će obilježiti kišne, hladne dane kojima se ne tako radujemo. Pogotovo što je i kalendarski taj datum jako blizu. I to što ćemo, nadamo se, puno lakše ušetati u jesen u kojoj nećemo imati karantene i ograničena kretanja. Ali idemo mi odmah na ono što nam (bez obzira na sve teške teme i situacije) ipak razvuče osmijeh i pozitivu – pričati o modi i stilu u svakodnevnim situacijama. O trenirkama, bojama i natpisima na istim nadamo se neće biti toliko priče narednu sezonu, ali da će nam ostati fina navika te iste trenirke ponekad izvesti van, to da. Navike se, znamo, teško mijenjaju – još smo ZA trenirke u kombinaciji s kaubojkama i puloverom, onako nekada po danu, vikendom kada nam je jedino važno biti ušuškani, ali na petama. A sada, pažnja, ovo su ključni komadi za nadolazeću sezonu.

@thefashionguitar

JEANS ON JEANS

FORA JE OBUĆI JEANS KOŠULJU NA JEANS HLAČE I PREKO JEANS JAKNU. UTRPATI JEANS HLAČE U DOBRE ČIZME KOJE SEŽU IZNAD GLEŽNJA, ALI NE TOLIKO VISOKO. I NE ZABORAVITI DOBRU MINIMALISTIČKU TAŠNU U RUKU. BOJE JEANSA SE VOLE, BIJELI I PLAVI, PLAVI I CRNI, CRNI I BIJELI…
@pollyhey
@camillecharriere
@emilisindlev

DUGI I KRATKI SAKOI

NJEGOV SAKO KOJI NAM JE MALO PREVELIK, DOVOLJNO DA NAGLASI RAMENA ZA VEĆ PREPOZNATLJIV OVERSIZE LOOK, NAJBOLJE SE KOMBINIRA UZ JEDNOSTAVNU T-SHIRT, PA ONDA KOŠULJU ILI TANKI PULOVER. NE ZABORAVITE NAKIT DA RAZBIJE TU MASCULINE VIBRU. A ZA PROMJENU ODLIČNO IDE U KOMBINACIJI SA SLIP SUKNJOM ILI HALJINOM ZA VEČERNJE IZLASKE. UZ SVE HALJINE IDE PERFEKTNO! TU UBRAJAMO I KRATKE SAKOE NA DVOREDNO KOPČANJE S NAGLAŠENIM RAMENIMa KOJI ĆE PODIGNUTI SVAKU JEANS KOMBINACIJU!
@lifeofboheme
@svc_______
@disco_forest
@moms.pants

ODIJELA

NE ONA USKOG SLIM FIT KROJA, BEZ OBZIRA KOLIKO ZGODNI BILI. IPAK SMO IZ OVOG PANDEMIJSKOG LIFESTYLE-A NASLIJEDILI MINDSET DA SE U ODJEĆI TREBAMO OSJEĆATI SLOBODNO, UGODNO I CHIC. A CHIC JE OVE SEZONE PREDIMENZIONIRANI SAKO S TAILORED ŠIROKIM HLAČAMA KOJE VEŽEMO REMENOM VISOKO NA STRUKU, A NOGAVICE SEŽU DOVOLJNO DUGAČKO.
@2moodstore
@toteme
@m___tina_
@vanjaam

HLAČE

HLAČE ZA OVAJ PRIJELAZNI PERIOD VEĆ SMO SPOMINJALI U PRETHODNIM ČLANCIMA. ŠIROKE, DUGE TAIlORED HLAČE KOJE VEŽEMO VISOKO U STRUKU REMENOM. ONDA ĆEMO IH U JEDNOM TRENUTKU ZAMIJENITI HLAČAMA ILI TAJICAMA VISOKOG STRUKA I RAVNOG KROJA, ALI UŽI MODELI S PROREZIMA SA STRANA NA KRAJU NOGAVICA.
@vikyandthekid
@thefrankieshop
@greceghanem
@majawyh
@majawyh
@greceghanem

PLETIVO

KAO HALJINA, DŽEMPER, PULOVER ILI BODY. SAMO DA JE TOPLO I VELIKO DA S NJIM MOŽEMO KOMBINIRATI I USKE KOMADE POPUT USKIH HLAČA ILI SUKNJI.
@stephaniebroek
@annabelrosendahl
@ellenclaesson
@s_m_i_k_i

PROŠIVENA JAKNA

RAVNOG KROJA, DOVOLJNO ŠIROKA DA JU MOŽEMO OBUĆI I PREKO PLETIVA KADA ZAHLADI. S NJOM KAO KLJUČNIM KOMADOM MOŽEMO KOMBINIRATI APSOLUTNO SVE. ODIJELA IPAK OSTAVITE ZA NEKE DRUGE KOMBINACIJE.
@2moodstore
@pollyhey
@pernilleteisbaek
@thefrankieshop

SPITFAJER (PILOTSKA) JAKNA

NE ZNAMO KAKO VAS SJEĆANJE SLUŽI I DA LI STE IKADA RANIJE BILI LUDI ZA SPITFAJER JAKNOM. E ONA SE VRAĆA NA VELIKA VRATA. OBRNUT ĆEMO KOMBINACIJE I NOSIT ĆEMO JU UZ ŽENSTVENIJE KOMADE POPUT SUKNJI I HALJINA. UKOLIKO NAĐEMO DOBRE ADRESE PIŠEMO VAM U NEKOM SLJEDEĆEM ČLANKU.
@pernilleteisbaek
@emilisindlev

KAUBOJKE

OVDJE ĆEMO STATI I KAPUTE I PERNATE JAKNE OSTAVITI ZA NEKU DRUGU PRILIKU. KAUBOJKE SU OVOSEZONSKI KOMAD KADA JE RIJEČ O OBUĆI. ONE SU SAME PO SEBI STATEMENT I NOSIVE ŠTO NAM JE NAJVAŽNIJE. U NEUTRALNIM BOJAMA ILI S NEKIM IZVEZENIM ŠARAMA U KONTRASTNOJ BOJI, BIRAJTE OVISNO O DOSTUPNOJ PONUDI. A SIGURNI SMO DA JEDAN KOMAD KAUBOJKI VEĆ IMATE. SADA MAŠTI NA VOLJU, INSPIRACIJA JE BEZBROJ I SVE JE DOPUŠTENO, S TIM DA ĆEMO I OVDJE KAO I UVIJEK IGRATI NA KARTU MANJE JE VIŠE.
@pollyhey
@lucyraemcfadin
@2moodstore
@majawyh
Sanda Kraljević
Foto: @pollyhey
Sanda Kraljević
Foto: @pollyhey