Retinol ljeti, može!

Držite se laganijih tekstura, donosimo listu probranih proizvoda!

Ljeto i retinol? Pređite s težih proizvoda na one prozračnije i lakše s naglaskom na korištenje proizvoda s visokom SPF zaštitom ( UVA i UVB). Mnogi prestaju s retinol tretmanom jer je zaštita od sunca jedini ili broj 1. korak u njezi kože ljeti. Rašireno je mišljenje da se ljeti ne koristi retinol. Malo smo istražili i sakupili činjenice o tome da ljeti ne morate prekidati tretman s retinolom i retinoidima. Retinoične kiseline pomažu uravnotežiti i hidratizirati kožu, potrebni su i korisni čak i tijekom toplijih ljetnih mjeseci.

@pollyhey

One funkcioniraju i kao antioksidansi koji mogu prekinuti negativne posljedice utjecaja slobodnih radikala, a koji uzrokuju bore i druge znakove starenja. Retinol i retinoidi povećavaju proizvodnju kolagena i posvjetljuju ton kože i oštećenja od sunca. Nova istraživanja upućuju i na potencijal retinoične kiseline kod izgradnje elastina u koži. Razlika između retinola i retinoida je u koncentracijama aktivnog sastojka. Zato su široko dostupni retinoli nešto slabije učinkoviti od retinoda, ali kontinuiranim korištenjem i retionidi daju iste rezultate, ali za neki duži vremenski period.

@lolitamas

Kao što mijenjamo garderobu s zimske na proljetnu pa opet na ljetnu, tako je i koži potrebna promjena. Ljeti se preporučuje korištenje lakših formula poput laganih krema ili seruma s retioničnim kiselinama i uz veliku dozu SPF (uvijek pazite i na razinu UVA i UVB faktora). Za razliku od zime (dva puta dnevno, ujutro i navečer), ljeti se serumi s retinolom i retinoidima nanosi jednokratno na savršeno čistu kožu – prije ostalih hidratantnih proizvoda i prije spavanja jer mogu povećati osjetljivost na sunčeve zrake. Noću djelovanje retinoičnih kiselina ubrzava obnovu stanica i pruža mini kemijski piling, a time i povećanje količine kolagena u koži.

@mao.ge

Styležurnal lista odabranih proizvoda s retinolom

Lagana hidratantna krema s retinolom je izvrsna formula za ljeto. Pronašli smo sjajnu kremu Retinol Rescue Face serum Clark’s Botanicals, koja ispunjava sve gore navedene zahtjeve: posvjetljuje ton kože, smanjuje fine bore i hidratizira, plus dodatna umirujuća svojstva prikladna njezi kože lica ljeti. Koncentrirana formula oslobađa dozu retinola dok njeguje kožu koloidnom zobenom kašom i ekstraktom crvenih algi za smanjenje crvenila i upale.

SPACENK.COM
205,00 KM

Shani Darden je skin expert najtraženijih lica Hollywooda. Zasluženu reputaciju odlučila je formulirati u proizvode za njegu kože koji mijenjaju dosadašnju “igru” na skin care tržištu. Ovaj RETINOL REFORM serum ima za cilj pročistiti, hidratizirati i minimizirati pojavu bora s manje invazivnom mliječnom kiselinom, alom i inkapsuliranim retinolom.

NICHE-BEAUTY.COM
88,00 USD

Retinol plus efekt laganog tamnjenja nudi brand James Read s maskom Sleep Mask Tan Face Retinol koja će uraditi svoje preko noći, a ono što želimo je lijepo i sjajno lice jutrom i kroz cijeli dan. Piše se da su koristili Sleep Pack tehnologiju za zaštitu i pomlađivanje kože lica tijekom noći.

NICHE-BEAUTY.COM
87,00 KM

Da smo pogodili svaku cjenovnu nišu tu je i kultni The Ordinary lagani serum s teksturom emulzije. Lagan je i mliječan, clean beauty proizvod odlične cijene.

THEORDINARY.COM

Dermalogica Retinol Clearing Oil je umirujuće ulje za noćnu njegu koje spaja dva visokoučinkovita sastojka: retinol i salicilnu kiselinu. Nakon večernjeg čišćenja lica istisnite kapaljkom 6 – 10 kapi ulja na dlan. Nanesite na lice i vrat zaobilazeći područje oko očiju.

DERMALOGICA.HR

La Roche-Posay Retinol B3 serum možete kupiti kod nas u svakoj bolje opremljenoj apoteci. Ovdje ćemo vas uputiti u razgovor u apoteci jer tim La Roche-Posay BIH često organizira savjetovanja o korištenju i jakosti proizvoda s aktivnim tvarima.

LA ROCHE POSAY

Za početnike s tretmanom retinolom ova noćna hidratantna krema Paula’s Choice Barriere Repair Moisturizer s 0,01% retinola bila bi prva opcija.

CULT BEAUTY
40 EUR

Ovaj serum želimo probati, zašto? Sviđa nam se kombinacija aktivnih supstanci uravnoteženih botaničkim tvarima. Sunday Riley A+ seruma sadrži 6,5% mješavine stabiliziranih retinoida i biljnih ekstrakata sličnih retinoidu. Ovakva formulacija daje sve prednosti tradicionalnih retinoida i retinola za uklanjanje mrlja i blistavost kože.

CULT BEAUTY
79 EUR
Sanda Kraljević
Foto: @mao.ge
Sanda Kraljević
Foto: @mao.ge