Pronašli smo pravi mali dragulj za odmor iz snova

Mali hotel smješten u samostanu na predivnoj Korzici. Ne možemo putovati, ali možemo sanjariti. Pričekati, strpljivo.

I vodeći se time, donosimo vam jedan hotelski dragulj, smješten i čuvan na Korzici, u regiji Cap Corse. Ne možemo ga kategorizirati jer mu kategorizacija ne priliči. Možda le nouveau luxe? Mjesto gdje se osjećaš kao kod kuće, a u stvari si na mjestu koje evocira puno više od odmora, smještaja i svega što podsjeća na hotel. Vlasnici ovog hotela u samostanu jedino tako mogu dočekati svoje goste. Upravo je to iskustvo doživljaj koji nosimo sa svakog putovanja. Le Couvent de Pozzo ne spada u generičke luksuzne hotele. Njegov luksuz leži u idiličnom ambijentu na francuskom otoku ljepote, kako Korziku inače nazivaju ili joj, mogli bi reći, tepaju.

@couventdepozzo

Ova idilična kuća sagrađena je u 15. stoljeću i prvotno je bila dom redovnika kapucina, koji su živjeli pod zavjetom pobožnosti i siromaštva. U 18. stoljeću samostan je prodat jednom od predaka sadašnje vlasnice Emmanuelle Picon. Kuća je od tada u vlasništvu obitelji. Imena i vlasnici koji su boravili i ljetovali u ovoj stoljetnoj kući su se mijenjali. Jedino što je ostalo nepromjenjeno, je taj sveti samostanski duh kuće na čijem su naslijeđu Emmanuelle i njezin suprug napravili pravi mali raj za sebe i sve one koji žele i znaju uživati u ambijentu, koji su vlasnici s ljubavlju i pažnjom, detalj po detalj, ponovno oživjeli.

@couventdepozzo

Obitelj već 8 godina živi na otoku, pariški stil života zamijenili su ovim mirnim pitoresknim krajolikom. Ali su sa sobom ponijeli iskustvo koje su stekli u Parizu, a to je otvorenost, neposrednost i osjećaj izvrsnosti šta god radili i gdje god živjeli. I upravo to vidimo na fotografijama, nazire se u svakom detalju.

@couventdepozzo

Limuni i naranče koje sami uzgajaju, možemo skoro pomirisati, stolovi i vrt prepun cvijeća polako nas uvode u cijelo posjed, a kuhinja miriše na juhe i variva spravljena od sezonskog povrća koje opet sami uzgajaju.

@couventdepozzo
@couventdepozzo
@couventdepozzo
@couventdepozzo

Sve ovo čini razliku, to je doživljaj koji ne možemo porediti s perfektno uglancanim inteijerom vrhunskih generičkih hotela. Obitelj Picon živi u samostanu, na prelijepom malom otoku u Sredozemlju, bez puno stresa, ljudi i hektike, rade ono što vole. Smijemo li im pozavidjeti!?

@couventdepozzo
Sanda Kraljević
Foto: @couventdepozzo
Sanda Kraljević
Foto: @couventdepozzo