Priča o haljinama koje se zovu Orojóporo

Razgovarali smo s jednom od osnivačica brenda, Petrom Sučić Roje

Prvi pogled na IG post kojem je glavni fokus na haljini koja vrišti dobar i autentičan uzorak, još ljepši kroj. Nosiva je, ljetna, eklektična jer se može kombinirati i s običnom bijelom majicom koju jako volimo i svim modelima obuće. U fokusu mi, ruku na srce, nije bila samo haljina. Uloge koje su me ponijele u istraživanje šta je iza ovog posta je estetika i scenografija. Sirova, realna, ali vrhunski i promišljeno odabrana scenografija koja nosi cijelu kampanju – početak priče jednog brenda u kojoj iščekuješ nastavak.

Daisy dress

Ne znam jesam li pogodila u nit vodilju kampanje koja na početku treba zaintrigirati, ali i dati proizvod koji je u istom kvalitetnom rangu kao i dobro osmišljena kampanja. Ovakve vizuale viđamo samo kod high end brendova koji imaju za ponuditi više od same haljine. Izdvojiti se i potruditi se da ta razlikovna uloga bude autentična i samo njihova. Tako je i s ovom triologijom haljina (Daisy, Tulip i Lily) brenda Orojóporo.

Daisy dress

Rekli bismo haljina kao haljina. Ali kada nam je poznata činjenica da svaka haljina ima svoj vlastiti pattern koji je kreatorka sama izradila, onda je ta razlika u odnosu na sve ostale „haljine“ na tržištu vjerodostojna. Osim sjajne priče, imaju i originalan proizvod, što je krajnjem kupcu ono što traži u moru istih. Jer zašto bi kupila i platila nešto što možda i sama mogu dati sašiti. Copy Paste varijante više ne prolaze, pogotovo, ako je cijena nerealna i visoka i ne daje nam nikakav razlog niti adut zašto bi bila poželjna.

Ovako bismo recenzirali uvod u priču o brendu koji je prije samo nekoliko dana nastupio na tržište, zaveo nas i željeli smo iz prve ruke saznati što, kako i zašto je ova priča autentična i svoja. Da li smo pogodili bit i što je okidač da jedna arhitektica s karijerom dizajnerice interijera, dizajnerice uzoraka i tipografije, već dovoljno nagrađivana s razlogom, pređe u sferu kreiranja odjeće, konkretno haljina? Dobili smo odgovore u nastavku …

Petra Sučić Roje

STYLEŽURNAL. Petra, ajde da se upoznamo riječima. Malo sam istraživala, i ostala sam paf vidjevši jednu pravu Carrie Bradshaw u real životu na Balkanu. Ovo je kompliment jer tvoja igra uzoraka, boja u svakodnevnom odijevanju na jedan jako profinjen način, me je zakovala za sve Tvoje fotke koje sam pronašla online. Sve je u savršenom balansu i kompoziciji. Sve pršti od razigranosti, ujedno i savršene komplementarnosti na prvi pogled nespojivih boja i uzoraka. Kako je biti u Tvom mood-u?

Petra Sučić Roje

PETRA SUČIĆ ROJE. Hvala Vam na lijepom uvodu. Iako sebe ne vidim kao Carrie. B. vjerujem da je to kompliment i hvala Vam na tome…Kako je u mom mood-u? Ponekad lijepo, ponekad manje lijepo kao i kod većine. Ponekad zaista prštim od boja i uzoraka, a ponekad sam toliko zasićena svime sto radim da jednu odjevnu kombinaciju nazovem uniformom i hodam danima u tome.

Lily dress
Lily dress

STYLEŽURNAL. Haljine i uzorci koje smo vidjeli u prvoj Orojóporo trilogiji, a koje ste ti tvoja partnerica predstavile u ponedjeljak 23.05. na društvenim mrežama imaju autentičan potpis. Ok, pattern su Tvoje djelo, ali kako je prošao proces biranja materijala i proizvodnje i evo distribucije na tržište koje nije baš sklono igri boja i uzoraka? Koliko dugo je trajao period od ideje do njezine realizacije? Da li si u jednom trenutku htjela odustati?

PETRA SUČIĆ ROJE. Godinama su trajali dogovori, koji su možda čak više bili sanjarenja. Prije otprilike godinu dana Sanda Šeparović me zaista pridobila da probamo. Višemjesečno smo se lagano uhodavale dok nismo shvatile u kojem smjeru krenuti da bi se zadnjih mjeseci odradilo sve dogovoreno. U samom procesu proizvodnje i nabavi materijala imali smo pomoć Dunje Tomić kojoj se i ovim putem zahvaljujemo. Bilo je raznih iznenađujućih momenata, ali obzirom da sam u arhitekturi navikla na to, nisu me obeshrabrili. Mi ne odustajemo osim ako se tržište zaista pokaže, kako ste rekli, ne bas sklono igri boja i uzoraka.

Tulip dress

STYLEŽURNAL. Carrie B. je po meni možda i jedna od inspiracija za haljine ili je Tvoj život u New Yorku bio okidač za početak Orojóporo priče?

PETRA SUČIĆ ROJE. Simpatičan mi je lik Carrie B. i još mi je draži New York, ali oni mi nisu bili niti inspiracIja niti okidač za Orojóporo. Okidač je zaista bila Sandina upornost i želja da se moji uzorci apliciraju na nešto i ožive. Da je došao neki proizvođač i ponudio mi da dizajniram npr. porculan ili tapete s mojim uzorcima toga bi se s istim veseljem prihvatila.

Tulip dress

STYLEŽURNAL. Na kraju, lice kampanje je Ivana Petković Čevro koja je ovu ulogu maestralno iznijela, dajte nam mali rezime cijele kampanje? I šta možemo očekivati nakon prve triologije?

PETRA SUČIĆ ROJE. Snimanje kampanje je bilo divno. Prijateljsko, ugodno, jednodnevno druženje s prekrasnim ljudima koji su se okupili podržati nas i vrhunski sve odradili. Svima hvala od srca. To su, baš maestralna, Ivana Petković Čevro kao model, fotografija Stanislav Kostić, video Marko Greguric, frizura Petra Uremović i šminka Josipa Drpić. Što možemo očekivati dalje, u ovom času, ne znamo ni mi. Puno je faktora koji utječu na to u kojem smjeru će se kretati. Ideja i uzoraka nam definitivno ne nedostaje, a ostalo ćemo pustiti da se dogodi.

@petraroje
Razgovarala: Sanda Kraljević
Foto: @orojoporo
Razgovarala: Sanda Kraljević
Foto: @orojoporo