Predstavljamo vam Goyard, izuzetan miks tradicije i suvremenog!

Upoznajte se sa svijetom Maison Goyard, proizvođačem putnih kofera koji datira još od 1853. godine i otkrijte s nama priču o bezvremenskom umijeću življenja i putovanja. Ovo je adresa koja je još uvijek rezervirana samo za odabrane, kuća Maison Goyard je pojam francuskog luksuza za koji možda još niste čuli.

@goyardofficial

Goyard je osnovan 1853.-e, godinu prije konkurentskog Louis Vuittona, a priča Goyard kuće seže i od ranije. Naime 1792. godine najprije je Pierre-François Martin osnovao House of Martin koju je naslijedila House of Morel, vlasnika Louis-Henrija Morela, u kojoj je sa 17 godina započeo rad François Goyard kao pripravnik. Goyard je radio pod mentorstvom Martina i Morela da bi napokon 1852. godine postao glavna figura kuće te ju je preimenovao godinu dana kasnije.

@goyardofficial

Ova luksuzna modna marka bazirana na proizvodnji luksuznog asesoara, putnog programa, opreme za ljubimce, tote torbi, ne posluje online, a njihove komade ne možete virtualno naručiti. Goyard kuća je obavijena velom misterije, a moderno doba sve do sada kao da ju ne dotiče, nema slavne ambasadore, ne daruje influencere, ne organizira evente.

@goyardofficial

Na prvom mjestu im je kvaliteta i ručna izrada, a u njihovim radionicama u povijesti radili su samo najbolji zanatlije, što je tradicija i danas. Goyard je baziran na principima vrijednosti porodičnog biznisa. Modeli su dostupni za personalizaciju – svaki komad se može personalizirati u mjeri kojoj želite, imaju čak i slogan “everything is possible”. Ukoliko mate dovoljno novca, svaka vaša želja se može ispuniti. Svi modeli su ukrašeni monogram printom, slovom Y koje nije početno slovo marke, već naprotiv, srednje, što je kuriozitet. Ultimativni luksuz, prestiž, suptilno, aristokratski, gotovo dekadentno. Toliko modela, stilova, koji odišu starom patinom i osebujnošću, bogatstvom slavne prošlosti, a tako otmjeni i poželjni, sofisticirani.

@goyardofficial

STYLEŽURNAL FAVORITE ITEMS BY GOYARD

Villette Tote Bag MM
Saint Louis PM Bag
Belharra Bag
Monte-Carlo Mini Case
Minaudière Trunk Bag – Silver Limited Edition
Manoir PM Document Case
Citadin PM Messenger Bag
Bourgogne Bag
Steamer PM Bag
Edmond Bracelet
Chien Gris bag
Travel Bowl
Lejla Balavac Vučković
Foto: @goyardofficial
Lejla Balavac Vučković
Foto: @goyardofficial