Pogledajte novu kolekciju Milana Senića koja nas je oduševila

Milan Senić je nama dobro poznato ime. Naviknuti smo na čistu i savršenu estetiku ovog sarajevskog dizajnera, a da svoj put ne misli mijenjati dokazao je i novom ljetnom kolekcijom.

Činjenicu da je moda kreativan posao, ovaj kreator dokazuje preispitujući svoj poziv, razmatrajući stare i nove linije, zatim se (ili nas) vraća u prošlost dajući aktualnim odjevnim komadima vlastiti pečat poziva i rada. Upravo kroz svoje kolekcije aludira i na psihologiju ličnog razvoja u kojoj ispitivanje starih obrazaca igra veoma važnu ulogu u njegovom radu i evoluciji.

@milansenicofficial
@milansenicofficial

Upravo ovim osvrtom potvrđujemo zašto volimo rad ovog sarajevskog dizajnera koji nas svaki put iznova oduševi, a nije razvikan, više bismo rekli skroman, ali njegov rad priča drukčiju, puno veću modnu priču, jer ko to voli pričati o sebi, pa taman i o svome radu. Isto tako, kolekcija i sam brend Milan Senić već odavno je na tragu održive egzistencije u modnoj industriji, istovremeno poštujući različitosti svojih kupaca kojima nudi različite palete boja i forme samih odjevnih komada.

@milansenicofficial

Cijela ljetne kolekcije u potpisu Milana Senića asocira na spoj različitih priča koje povezuje jedinstvena nit vodilja, a to je stroga forma i bezvremenski minimalizam. Nas je oduševila i fluidnost vizualnog identiteta u novoj kolekciji u kojoj je primat na slobodi u dizajniranju u kojem je kreator kombinirao suprotne elemente u jednu kompaktnu cjelinu. I da, opet gledam još jednu sjajnu priču bh. dizajna. Fotografije potpisuje mladi sarajevski fotograf Hamza Kulenović, lice kampanje je Valerija Dragičević, a makeup Adi Hasić.

@milansenicofficial
@milansenicofficial

Styležurnal
Foto: @hamzakulenovich
Styležurnal
Foto: @hamzakulenovich