182800198_329180945298882_8493972129356802275_n

Pletene torbe su zvanični modni vladari ljeta!


Ljetna sezona je sezona u kojoj vladaju cekeri.

Uglavnom se ostavljamo kožnih torbi i posežemo za slamnatim detaljima i tkaninama koje i najbolje figuraju uz ljetne stilske akcente. Lan, preplanula put, pokoji svijetli pramen kose, Birkinstock-ice, retro Levi’s šorc i kožna torba? Jednostavno ne, ne i ne. Ljetna stilska energija evo godinama masovno ide u korist cekera. S razlogom.

@stephaniebroek
@luciacuesta_

I pritom zvuči vrlo jednostavno –  samo cekeri. U zvanične torbe ljeta spadaju apsolutno sve pletene torbe, torbe od rafije, trske, slame, pruća, isprepletenih listova palmi, s detaljima vezenog lana i svih mogućih drvenastih tekstura i prirodnih materijala koji u posljednje vrijeme generalno uživaju veliku popularnost i porast na modnom tržištu. Osim što su eto takve torbe eko prijateljski nastrojene, što evociraju ljeto, one se i vrlo lagano kombiniraju uz bukvalno sve outfite od asfalta pa do plaže.

@luciacuesta_
@mariakragmann
@wethepeoplestyle
@luciacuesta_

Iako se većina odlučuje za klasičan dizajn i Loewe modeli još uvijek su na sigurnom tronu, postoji masovan broj imena koji ove sezone odlaze korak dalje i na pletene cekere dodavaju odvažne detalje koji ih ističu i čine za razinu elegantnijom torbom. Voluminoznijie modele pa do onih ‘za karmin’ torbica pronašli smo u ponudi Prade, JW Andersona, Loewe. Maison Margiela igrao se s bucket oblicima s poklopcima, a Fendi i YSL s logotipima svojih kuća i kožnim detaljima koji daju dodatnu profinjenost, dok su iz kuće Marni u punom smislu prigrlili ljetnu euforiju u vidu logotipa, malih i velikih volumena, totalnog šarenila i etno veza.

@luciacuesta_
@matchesfashion

S druge strane Jane Birkin basket nam uvijek figura kao nepogrešiv detalj, a i Long Champ rupičasti model ima svoju čar. Koja vam se god pletena ljepotica nađe u ruci, pa i ona skroz na skroz basic ili nešto poput našeg nedavnog JYSK prijedloga greške nema, jer pletene torbe i ljeto su jedna odavno dobro utabana storija.

@anyahindmarch
@netaporter
@matchesfashion
Lea Kraljević
Foto: @marni @clairerose
Lea Kraljević
Foto: @marni @clairerose