Pa da se pozdravimo s još jednom godinom!

Draga nova godino, budi milostiva prema nama!

U ovoj sada već odlazećoj, izgubili smo velike umjetnike… Regionalno velikog Massima i svjetski priznatog Maxwell Fraser AKA Maxi Jazz. Otišli su nečujno, a ostavili veliki trag poput zvijezda repatica i to prije samo nekoliko dana. Pjevat ćemo mi i dalje Massimove hitove i plesati uz Faithless, upravo njima u čast i nama za uspomene!

Via @juliepelipas photo. @vitali_gelwich

Jučer je preminuo Edson Arantes do Nascimento Pele u Sao Paolu u 83. godini. Sigurno ne postoji živi čovjek na planeti koji ne zna za ime Pele. Zatekla nas je istog jutra i vijest da je Dame Vivienne Westwood, kraljica modnog punk-a i istinska aktivistkinja, koja je unijela ogromne promjene u svijet mode, preminula u 81. godini, ostavivši u testamentu oporuku da se njezina Zaklada aktivira onog trenutka kada umre i nastavi proaktivno podržavati mlade ljude sa iznimnim talentom i “glasom”.

Gledali smo odlične filmove koje, ukoliko niste, obavezno pogledajte. U filmu Pedra Almodóvara, Paralelne majke, igraju Janis (Penelope Cruz) i Ana (Milena Smit) koje se zbliže tijekom boravka na odjelu rodilišta. Obje su samohrane majke i rađaju kćeri koje su zadržane na promatranju. Penelope Cruz je za ovu ulogu osvojila nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Veneciji. 

@,milenasmitm

Sjajni kostimi, glamur, scenografija koja bježi od minimalizma i naravno, priča o kralju rock‘n‘roll-a, Elvisu, sa sjajnim Austinom Butlerom u glavnoj ulozi. Uz njega nalazi se i Tom Hanks u ulozi njegovog menadžera. Ovo je film koji ne govori o samom muzičkom putu Elvisa, priča je to o raljama kapitalizma i rasizma u Americi te propasti koju one donose. 

Svi su poludjeli za serijom White Lotus koja se prikazivala na HBO kanalu, upišite je na listu! Wednesday i Jenna Ortega oduševile su u novoj ekranizaciji omiljene mračne obitelji Addams i svi smo učili plesne korake. Gotovo u jednom dahu smo pogledati prvu sezonu serije koja je postala najgledanija Netflix-ova serija do sada. Kruna nas je pomalo razočarala, ali smo je vjerno pratili. A Zmajeva kući izbacila iz cipela, doslovno, i ostavila bez daha. A tek Stranger things… Od  novih naslova koji se trenutno vrte, idemo s jednim trilerom koji ima politički karakter i jako dobru glumačku postavu. Kada tome dodamo da je britanska, ne preostaje vam nego da nas poslušate za ovaj tip i spremite na listu limited seriju Treason.

@pollyhey

Nakon što smo netom odahnuli od korone, desila se Ukrajina, rat i nevine žrtve. Ne bismo mi više o tome, dosta je što mediji grade slavu i oduzimaju ljudima, nepravedno, vrijeme sa svakim senzacionalnim naslovom. Ali ni modni svijet nije bio bez skandala. Idemo nabrojati glavne: Kim Kardashian, koja je na Met Galla večeri odjenula originalnu haljinu Marylin Monroe i uspjela ju upropastiti;

@shepelevich

Modni skandali u kući Balenciaga i bizarni javni ispad Kanye West s natpisom „White lives matter“ na majici; Riccardo Tisci prikazao je svoju posljednju reviju za modnu kuću Burberry i žao nam što ovaj modni duet ne radi više zajedno; @cphfw je objavio da su stekli sve uvjete koje su “zadali” prije tri godine – što znači da svi sudionici Fashion week-a u Kopenhagenu moraju ispuniti 18 zahtjeva koji se odnose na odgovornu ekološku proizvodnju odjeće kako bi mogli sudjelovati na istom, bravo ljudi!

@khaite_y

Miuccia Prada je napustila čelno mjesto u Prada grupaciji gdje ostaje na mjestu kreativne direktorice brenda Miu Miu, uz nastavak dizajnerske suradnje sa Simonsom koji je odradio svoje prve sastanke na čelu Prada kreativnog tima i nastavlja usporedo rad na Raf Simons ready-to-wear kolekcijama, vrlo optimistično, vidjet ćemo ishod! Vijest koja je najviše uznemirila modnu scenu u 2022. godini je odlazak Alessandro Michele iz modne kuće Gucci, a sve zbog kreativnih neslaganja. U ovoj 2022.-oj smo se oprostili od još jednog modnog genijalca, dizajnera Issey Miyake.

@eagletta

Mi smo na ovom Styležurnal projektu stvorili divna prijateljstva i odnose u 2022. godini. na što smo jako ponosni. Još uvijek sve radimo iz čiste ljubavi i s velikim entuzijazmom, onoliko koliko nam primarni poslovi i privatni život dozvoljavaju. I upravo zato što smo modni portal i pričamo o lijepim sporednim stvarima koje nas vesele i razbijaju monotoniju, u godini što dolazi ne poželimo spomenuti ništa drugo do kreativnosti, modnih ekshibicija i modnih revija.

@tianakristi

Nekima je odlazeća godina donijela tugu, nekima radost, nekima je bila ispunjena ljubavlju, nekima je donijela životne poraze iz kojih su puno toga naučili, nekima odlične životne lekcije, neki su naučili biti dobri prema sebi, neki će reći hvala ti 2022.-a jedva ti čekamo ugledati leđa! Upravo zato molimo te 2023.-a budi blaga prema svima…

@milenasmitm
Styležurnal
Foto: @babytuileries2 @vogueparis
Styležurnal
Foto: @babytuileries2 @vogueparis