Opčinjeni smo adresama s psihodeličnim detaljima za dom

Ne pokazujete znakove straha prema hektičnim bojama i detaljima u interijeru? Pišite si ove neodoljive adrese s jedinstvenim dizajnom kao što bi svaki interijer treba biti

Kada ste esteta, uzbuđenje prema lijepome briše kategorične granice. Uvijek smo u huntu za interijerima koji će nam milovati oko. Ti interijeri po stilskim pravcima ne moraju imati ništa zajedničko. Minimalizam je na snazi s malim skretanjima u industrijske detalje ili šik eleganciju. Minimalizam može biti predivan i zaista daje prostora da i vi, i dom dišete. Maksimalizam nije za svakoga i mislim da će nekako uvijek biti inferioran u odnosu na minimalni stil. Pretjerivati je puno teža vještina. Pretjerivanje je za hrabre. 

@cathdelichtenberg

Ali kada se pojavi neki osebujan restoran, iskoči nam totalno neusklađen dom iz Kopenhagena i Stockholma ili ludo razigran atelje libido za bojama se budi. Krećemo skenirati detalje i sastavljati listu adresa s psihodeličnim stvarima jer igra dizajnom i male promjene u interijeru zauvijek će nas zabavljati.

@cathdelichtenberg
@linderior

Vijugavi detalji, izmišljeni oblici i forma bez forme drži jaku popularnost u svijetu dizajna. Ogledala su postala statement komad kojim podižemo neobičnost prostoru. Svi bi mi jednu Ultrafragolu, ali postoje i poprilično fenomenalne alternative poput vijugavog ogledala bez okvira hrvatskog brenda Linderior. Ogledalo koje može biti još više na previše ili update minimalističkom prostoru.

@linderior
@julietaalvarez

Disko kuglama samo raste popularnost i one se sada useljavaju u sve kulerske interijere, doduše u malo izmijenjenoj formi. Umjetnica iz San Diega Lina Shamoon spojila je ogledalo i disko kuglu. Rezultat? Bukvalno najotkačenije ogledalo ikada. Ogledalo možda i nije za kućne prostore, možda je i suviše neobičan komad? Kuleri će reći ne, i u takvim ateljeima, kozmetičkim salonima i koktel/sushi barovima ga totalno možemo zamisliti.

@mirrorsbylina 
@mirrorsbylina 
@mattinamoderna

Mattina Moderna je french slow design studio, a njihove pastelne grafičke lampe su stvarno neodoljive. Ručno su rađene i bojane u Portugalu, a boje za lampe također se posebno izrađuju u Francuskoj od strane umjetnika. Jedinstvene.

@mattinamoderna

Keramika stvarno doživljava renesansu i čini nam se internet stalno vrvi kolaboracijama u kojima dominiraju boje i zabavni natpisi na posuđu. Vlada kolektivna želja za eklektičnom postavom na stolu koja je začinjena bojama, mixom i kontrastom. Ovdje imamo nekoliko dragih nam adresa iz čije ponude uzimamo po nešto.

Francuski šik i slatkoća Provanse uz izlete u talijansko ljeto nalaze se na adresi Bleu Clémentine céramique. Njihovi tanjuri izgledaju jednako dobro i na stolu i na zidu kao detalj.

@bleu.clementine.ceramique

Na sljedećoj adresi probali bi mi svašta nešto, ali danas ćemo o njihovim šoljama. Kavu, čaj, machu poslužujemo samo s Puremarket.rs mantrama. Jer nisam ja retrogradni je i sve je jasno.

@puremarket.rs
@puremarket.rs
@thecampbellcollection

I zadnja adresa koja vrvi hektičnim bojama je Vaisselle.boutique. Vaisselle je brend ručno rađenog posuđa. Njihov dizajn prožet francuskim štihom i antikvitetima iz cijeloga svijeta uz vodilju da svijetu treba više boja. Na njihovom posuđu nema što se ne može naći od pruga, ručno oslikanih cvjetova, kovitlajućeg stakla u boji, dizajn 90-tih…Njihove čaše za martini, svijećnjaci i vaze su nam posebno zapele za oko.

@vaisselle.boutique
@vaisselle.boutique
Lea Kraljević
Foto: @vogueliving
Lea Kraljević
Foto: @vogueliving