Ne možemo nespomenuti Chanel 22


Model koji će biti u tijesnoj borbi s njihovim kultnim preklopnim modelom 2.55. Tricky strategija, zar nije!?

Ovo ljeto je puni naglasak na modelu Chanel 22. Znajući koliko je Chanel tradicionalan, ovo je onda veliki iskorak Virginie Viard. Ona je napokon odlučila promijeniti smjer i pažnju izazvati novim modelima koji nisu prema tradicionalnom Chanel dizajnerskom kodu. Sve ovo rečeno je imalo uvertiru u jednom običnom cekeru s kožnim detaljem o kojem se se pričalo cijelu jesen i zimu i koji je oduševio sve.

Da se vratimo na temu – tijesna je borba između Hermès-a i Chanel-a koji se polako približava prodajnoj politici ekskluzivnosti koju Hermès vodi već desetljećima. Prije svega s ručnom izradom svakog Hermès modela kojom stvara ekskluzivnost i podugu listu čekanja. Naime, i jedne i druge, tj. njihovu prodaju počinju ugrožavati second hand trgovine i još jedan novi način dostupnosti ovih iznimno skupih ženskih kožnih “gadgeta” – iznajmljivanje skupih dizajnerskih komada, za kojim trenutno vlada velika pomama. Zato je Chanel ograničio prodaju – isti Chanel model možete kupiti sam jednom u 2 mjeseca.

Nova Chanel 22 torba nosi sa sobom priču ili bolje reći tradiciju koja se veže za Chanel parfem broj 22 koji je proizveden davne 1922. Prošivena koža i oversized dimenzije vidjeli smo i kod modela koje nosi potpis kuće YSL,. Chanel 22 ima sve tradicionalne elemente kultnih modela: prošivena koža, lanac s medaljonom i isprepletenom kožom kao i sveprisutni Chanel logotip na prednjici. Razlika je u opuštenom, velikom modelu koji se nosi visoko ispod miške i dolazi u nekoliko boja: crnoj, bijeloj, ružičastoj, tamno plavoj i ljubičastoj.  Totalno su chic i već smo navikli oko, a kako i ne bi kada ovaj model trenutno viđamo na IG profilima velikih modnih insajderskih imena. Evo dokaza ispod…

Sanda Kraljević
Foto: @mvb, @veronikaheilbrunner
Sanda Kraljević
Foto: @mvb, @veronikaheilbrunner