Moda zaljubljena u cvijeće, a cvijeće joj itekako dobro stoji!

Koliko puta smo čuli/pročitali/naletjeli na meme modnog sarkazma ‘Florals? For spring? Groundbreaking’

Sarkazam je na mjestu jer je proljećem uvriježeno pravilo da brendovi nakrcaju police cvjetnim motivom. Suviše slatkaste i godinama iste, bez identiteta haljine. Od tih polica suvisli stil je bježao do ove sezone kada moram reći – florals for spring ARE groundbreaking. Kako i zašto ? Odgovorit ću imenom poljske dizajnerice Magde Butrym.

@rachelaraz
@linneklund

Od kako je debitirala na francuskom tlu sila Butrym trese svijet mode svojim dizajnom. Svojem brendu pristupa istraživački, a predmet istraživanja joj je ženstvenost te ženu promatra kao koncept satkan od istoga. O njenim komadima ću reći da su predivni, a ta divnoća mješavina je vintage referenci, onoga što je nekada bilo s modernim kontaktom, ovdje i sada.

@magdabutrym
@hoskelsa

U posljednje vrijeme skroz na skroz nas je zaludila senzualnim komadima na kojima se nalazi detalj struktuiranih, jasnih i toliko neodoljivo ženstvenih motiva cvijeća. Na njenoj garderobi ima dosta i floralnog printa koji skroz na skroz odobravamo, ali ono za čime je svijet mode poludio je njeno ručno rađeno cvijeće velikih dimenzija. Cvijeće ima volumen. Jako je i specifično, samim tim ovosezonski cvjetni trend nazivamo TheButrym trendom. Tim cvjetovima nakitila je od haljina, bodija, košulja sve do kupaćih kostima i ne znamo što od svih tih komada u kolekciji izgleda bolje ili što je popularnije na instagramu.

@ekaterina_____katerina
@hannahstraffordtaylor
@natalyosmann

Ono što nam se posebno sviđa na njenim komadima jeste ravnoteža između lakog, senzualnog i ženstvenog nasuprot oštrim asimetrijama i strukturama posuđenim iz muškog ormara. Kao primjer uzet ćemo jaka ramena na haljinama u odnosu s romantičnim svilenim naborima i cvjetnim aplikacijama. Najbolje od dva svijeta! Magdini komadi nose ovaj cvjetni trend koji kaže da romantika može biti sexy, da floralni motiv može biti moćan i da baš želimo nositi komad s 3D cvjetnom aplikacijom.

MAGDA BUTRYM
Off shoulder ruched mini dress
MAGDA BUTRYM
Ruched silk choker mini dress in beige
MAGDA BUTRYM
Asymmetrical cutout midi dress in black
MAGDA BUTRYM
Floral strappy triangle bikini top in cream

Zbog čega gravitiramo prema ovosezonskom cvjetnom trendu objasnit će vam fotografije najboljih dizajnerskih i highstreet komada garderobe koje bismo odmah nosili! Zara se ovoga puta zaista potrudila ispoštovati trend.

ZARA
Top s cvjetnom aplikacijom
ZARA
Bustier s cvjetnom aplikacijom
ZARA
Satenske cipele s cvjetnom aplikacijom
ZARA
Asimetrični kostim s cvjetnom aplikacijom
ZARA
Bikini s cvijetom
Lea Kraljević
Foto: @walker_ash
Lea Kraljević
Foto: @walker_ash