Ljeto dragocjeno si, ali vrijeme je za oporavak!

Ili, bolje reći, vrijeme je za iskupljenje. Svo to prekomjerno, predivno uživanje u ljetu uvijek nekako dođe na naplatu.

Preplanuo ten, tu i tamo svjetliji pramen. A onda eto traume zvane deveti mjesec i entuzijazam lagano opada. Ostajemo više flekavi nego preplanuli, sa suhom kožom i još sušom kosom.

@thelabstore

Ma koliko ih pazili, mazili, njegovali, nakon ljeta koži i kosi se treba debelo iskupiti. Ne želimo sve trpati u isti koš, pa smo ovaj članak podijelili na kožu lica, kosu i kožu tijela. U ovom beauty članku bazirati ćemo se samo na lice. Imamo listu…

@modelcaligornia

LICE

Najčešći problemi kože lica nakon ljeta su isušenost, dehidriranost i(ili) ne daj Bože hiperpigmentacijske fleke te začepljenost pora od SPF-a. Kao idealan prvi korak bio bi odlazak na analizu trenutnog stanja kože. Naša preporuka je Neoskin Centar koji u ponudi ima KD Analizator koji prati i mjeri trenutno stanje pora, hiperpigmentaciju, bore, ujednačenosti tena kože te svih potencijalnih UV oštećenja koja se često i ne vide golim okom. Korak analize kože je definitivno jako bitan jer će nam on otkriti što našoj koži zapravo treba, što isključuje stalno srljanje od nepotrebnih tretmana do nepotrebnih proizvoda.

Ukoliko znate trenutno stanje kože, tretman regeneracije lica nakon ljeta uvijek dobro dođe. Preporučujemo Dermalogica intensive moisture balance therapy tretman u salonu Aide Rebac koji je idealan za isušenu kožu zbog vjetra, soli i drugih mehaničkih iritansa kojima smo izloženi ljeti. Efekti tretmana su vidljiva jedrina, poboljšana elastičnost kože, manja vidljivost srednjih i sitnih bora koje su uočljivije zbog smanjene hidriranosti kože tijekom ljetnih mjeseci.

Svi tretmani su nepotrebni i uzaludni ukoliko naša skincare dnevna i noćna rutina kod kuće nije on point. Suštinski fokus nakon ljeta je povratiti izgubljenu vlagu. Za Babor serumske ampulice sigurno znate. Ako ne, probajte! Posljednje formula Babor serumskih ampulica koje pružaju instant efekt su oduševljenje. Visoko koncentrirane napravljene za 6 specifičnih problema kože : dehidriranost, oslabljeni tonus, iziritirana koža, umorna, koža s pigmentacijama i koža s oslabljenom barijerom. Ampulice, kao i sve odlične Babor skincare proizvode možete kupiti u kozmetičkom studiju Alesandro.

Tekst nije sponzoriran, ISKLJUČIVO JE Styležurnal preporuka tretmana i beauty salona kojima vjerujemo. Sve informacije o cijenama i ostale detalje vezane za tretmane koje izvode možete pronaći na njihovim Instagram adresama.

Lea Kraljević
Foto: @wolfcuwolfcub
Lea Kraljević
Foto: @wolfcuwolfcub