Ljeto dragocjeno si, ali vrijeme je za oporavak! PART II

Ili je bolje reći da je vrijeme za iskupljenje. Svo to prekomjerno, predivno uživanje u ljetu uvijek nekako dođe na naplatu. Preplanuo ten, tu i tamo svijetliji pramen.

A onda eto traume zvane deveti mjesec i entuzijazam lagano opada. Ostajemo više flekavi nego preplanuli, sa suhom kožom i još sušom kosom. Ma koliko ih pazili, mazili, njegovali, nakon ljeta koži i kosi se treba debelo iskupiti. Hidratacijom. Dubinskom njegom. Regenracijom. Tretmanima. Ne želimo sve trpati u isti koš, pa smo ovaj članak podijelili na kožu lica, kosu i kožu tijela. U ovom beauty članku vrijeme je da se baziramo na kosu. Pripremili smo preporuke i neke dobre adrese…

KOSA

@thatcoolmoodboard

ŠIŠANJE

Prva stvar ošišajte se. Oštećeni dio kose se mora odrezati kako bi ostatak dlake mogao zdravo rasti, a i na kraju krajeva da bi kosa izgledala uredno i zdravo.

@gentlehairdos


PILING TJEMENA

Uz šišanje pravi je tajming da kosu razmazite nekim od intezivnijih profesionalnih tretmana u frizerskom salonu. FUSIO SCRUB tretman je odličan za tretiranje vlasišta odnosno piling kojim se dubinski pročišćuje i njeguje koža vlasišta. U La Bellezza studiju Mostar najprije procjenjuju stanje vlasišta i vrstu pilinga prilagođavaju isključivo potrebama vašeg tjemena, a isto vrijedi i za donje dijelove odnosno dužinu kose s fantastičnim FUSIO-DOSE tretmanom dubinske njege. Svu Kerastase kućnu njegu također možete kupiti u La Bellezza studiju Mostar te ih naručiti preko njihovog Instagram profila ili web shopa na kućnu adresu.

Ukoliko vam se kosa mrsi, treba sjaj i mekoću preporučujemo tretman Caviar koji je od idućeg tjedna dostupan u Salonu Studio In u Mostaru. Njihov Keratin tretman je tretman na kojem smo bile malih milion puta i nikada nije razočarao. On do 80 % puni dlaku i zaglađuje ju i odličan je za suhe, tanke kose. Botox za kosu je odgovarajući za izrazito tanku, suhu, poroznu i oštećenu kosu koja se kida na sredini dlake. Tretmanom ćete spriječiti šišanje kose i istrzane pramenove. Za sve upite o ovim jako povoljnim, a fantastičnim tretmanima možete se javiti na Instagram stranicu salona StudioIN.

@gentlehairdos

Set brzih Styležunral savjeta:

*Bez fena dok ne dođe zima ili fen na niskoj temperaturi. Ne zaboravite i dalje koristiti proizvode za zaštitu kose od topline. P.S. konkretno PhilipB Botanicals nam je odličan, koristili smo ga cijelo ljeto i planiramo nastaviti.

*Masking mora biti dio rutine pranja kose jer hranjivi sastojci specijaliziranih maski prodiru duboko u dlaku, pune je, zaglađuju i pružaju intenzivnu njegu. Neke brendove koje volimo su Moroccanoil i OLAPLEX (za BiH tržište Frizerland), Kerastase ( La Bellezza ), OUAI (CultBeauty dostavlja u BiH), Gisou (njihova službena stranica).

@gentlehairdos

*Ne čupajte kosu pri češljanju, ne češljajte kosu kada je mokra i kosa se češlja mic-po-mic od dolje.

*Jednom tjedno prije pranja kose dva sata izdvojite za trackanje. Ricinusovo ulje, kokosovo, arganovo, kapi koprive, pantenol, AD kapi ili miks sastojaka i ulja u ovisnosti što vam kosi treba kojim ćete natopiti kosu i ostaviti u turbanu da djeluje barem sat. Ps. DM-ova ponuda turban sheet maski je pristupačna, a maskice rade svoj posao.

Lea Kraljević
Foto: @bryunetka.ann
Lea Kraljević
Foto: @bryunetka.ann