Lekcije koje smo naučili u ovoj godini

Ili bolje reći živimo ih, kratko i jasno!

Mi pišemo o “lijepim stvarima” cijelu godinu i to ćemo nastaviti. Te lijepe teme koje nas ne opterećuju jesu moda i sve što je oku lijepo, možda drugačije, drugačije u retorici u kojoj vas prozivamo da se igrate s modom i sebi uljepšate svako jutro. Odijelo ne čini čovjeka, stara izreka, ne bi smo se složili ukoliko je bukvalno čitate i razumijete. Odijelo je “jedna” kombinacija koja uz sve što mi nosimo u sebi i ono kako se ophodimo prema sebi i drugima, dođe kao svojevrsna terapija ili bolje reći nagrada sebi. Jer lijepo je lijepo, a ko to ne želi lijepo odjeven, po svojoj mjeri, izaći “na ulicu” i u tome provesti dan – evo da se ne lažemo koliko nam to odijelo znači, nije uvijek, ali skoro uvijek.

@thefrankieshop

Međutim, prije nego li dođe odijelo na red, imamo puno toga u sebi što želimo učiniti još boljim i ljepšim. Kažu da se to zove self care, ali ne self care u tome da peglamo bore, tješimo se wellnessom ili sličnim terapijama. Ne ovdje mislimo na terapiju sa sobom i time kako se ophodimo prema sebi, onoj unutarnjoj sebi i onda kao refleksiju toga stvaramo odnose ili komuniciramo s drugima. Zato krenimo redom što smo već naučili, što trebamo popraviti ili iznova ponavljati gradivo kako bismo izmajstorisali ovo novo ljeto koje se broji.

@emilisindlev

BUDI DOBRA PREMA SEBI, UVIJEK! I POD TIM NE MISLIMO DA BUDEŠ EGOSITIČNA ILI “SAMO SI TI U PRAVU”, ILI TO DA “LJUBIŠ SAMO SEBE” NEGO GAJI DOBROTU I PLEMENITOST PREMA SEBI, I NA TAJ NAČIN ĆEŠ JU PROJICIRATI I PREMA DRUGIMA.

NEMOJ SE SPRJEČAVATI DA KAŽEŠ ONO ŠTO MISLIŠ ILI OSJEĆAŠ! OVA LEKCIJA JE SLIJED OVE PRVE I KADA IH POVEŽETE DOBIT ĆETE PRAVU MJERU U ODNOSU SA SOBOM I DRUGIMA. A KADA TO SAVLADAŠ, BIT ĆEŠ U MIRU SA SOBOM I OSTALIMA.

NE USTRUČAVAJ SE REĆI “NE” UKOLIKO JE REALNO I ARGUMENTIRANO I AKO ĆEŠ SE NAKON TOGA OSJEĆATI BOLJE I PRAVEDNIJE.

@matildadjerf

RECI “DA” I POBIJEDI STRAH OD NOVIH IZAZOVA ILI ISKUSTAVA! IZAĐI IZ SVOJE KOMFORT ZONE ONDA KADA OSJEĆAŠ DA TO TREBAŠ.

RADI I STVARAJ IZ LJUBAVI, NE RADI ZATO ŠTO MORAŠ, RADI ZATO ŠTO ĆE IZ TE POSVEĆENOSTI NASTATI NEŠTO BOLJE I NEŠTO “VELIKO”. SAMO IZ LJUBAVI I POSVEĆENOSTI MOŽEŠ OTVARATI VRATA NA SVOM ŽIVOTNOM PUTU.

PAZI KOJE RIJEČI IZGOVARAŠ, STANI I ZAPITAJ SE PRIJE NEGO IZGOVORIŠ NEŠTO SAMO ZATO ŠTO TI JE “BIO TRENUTAK”. IZGOVORENE RIJEČI OSTAJU I VRAĆAJU SE KAO BOOMERANG, I ONE LIJEPE I ONE RUŽNE.

@erinoffduty

I na kraju ovog teksta i na kraju godine 2021., želimo nam svima ovu poruku poslati: Budite dobri prema sebi i drugima i vaše biće će vam biti zahvalno. Ne košta ništa, a donijet će vam dobro u sebi i oko sebe!

Styležurnal
Styležurnal
Foto: @filis_pina
Styležurnal
Foto: @filis_pina