Legomania ili priča o jednom fashion stoliću

Neutralne nijanse su najzahvalnije u prostoru. Drvo je klasika koja traje. I uvijek izgleda dobro.

Bijeli zidovi. Umjerenost. Malo boja. Malo detalja. Malo. Malo je ponekad premalo. Barem za neke od nas u kojima nešto proradi kada vide neku malo drugačiju izvedbu. Skandinavci tu obazrivo izvrću, tj. minimalizam po kojem su poznati i evo sve češće nude neke dizajn eksperimente koji na kraju izgledaju u najmanju ruku zanimljivo.

@t_e_g_e_l

Posljednje kreativno skandi ludilo dolazi u obliku coffee stolića ili natkasne. Na neobični stolić brenda TEGEL smo naletili na Instagramu i zastali smo. Nešto interesantno. Stolić ne nalikuje na druge. Izrađuje ih studentica arhitekture Univerziteta u Antwerpenu, sama radi na njima od dizajna, strukture do oblaganja, te sama organizira slanje narudžbe koje su trenutno dostupne još uvijek samo u Europi. Struktura im je izrađena od drveta, koju potom oblaže mat ili glossy pločicama kakve su obično namijenjene za kuhinjske površine i toalete.

@t_e_g_e_l
@pearly_interiors

Stolić u formi kocke vidimo kao fantastičan detalj u spavaćoj sobi, upravo pored kreveta. Na njega lampa, knjiga i imate kut koji vizualno figura. Drugi komad je konkretniji komad namještaja. Može biti u ulozi komode na koju možete staviti televizor. Može biti u ulozi natkasne, stola za make up, centralnog stola za dnevni boravak, a može se nasloniti na kauč pa u dijelu šupljine naslagati knjige i igrati se s ostalim detaljićima koji uljepšavaju prostor.

@t_e_g_e_l
@t_e_g_e_l

Pink, salmon, lime, sea green su neke od boja koje možete odabrati ukoliko obožavate komadima namještaja pojačavati utisak ušećerenosti i bezbrižnosti. No ove stoliće uselili su i brojni poznati “bež Instagram stanovi” u crnoj, olive ili bijeloj boji.

@t_e_g_e_l
@t_e_g_e_l

I za kraj naručuju se u inbox, a ako je cijena pozamašna, upustiti se u samostalni eksperiment u ovim sivim danima i nije loša ideja, zar ne?

Lea Kraljević
Foto: @t_e_g_e_l
Lea Kraljević
Foto: @t_e_g_e_l