Jedva čekamo pogledati Almodovarov novi film!

Donosimo sve o još jednoj poslastici za filmoljupce, zove se “Parallel Mothers”.

78. Filmski festival u Veneciji donosi nam mnogo dobrih stvari, ali ono što iščekujemo je film “Parallel Mothers” s Penélope Cruz u glavnoj ulozi, a koji potpisuje Pedro Almodóvar. Već unaprijed znamo da ovo neće biti samo još jedan u nizu novih filmova s konverzacijama i narativima koji su tu reda radi, kao ni očekivanih raspleta, već viđenih.

Prva suradnja između Penélope i Pedra datira iz daleke 1997. godine filmom “Živo meso”. Zbog činjenice da film nije sniman pod svjetlima Holivudskih reflektora, očekujemo briijantnu priču i performans. I znamo da se nećemo razočarati!

@cinemamagazine_gr

“Parallel Mothers” je snažna priča o majčinstvu i prijateljstvu. U fokusu su dvije samohrane majke u različitim životnim fazama, a plot filma pun je isprepletanih odnosa tajni i istina. Penélope se nalazi u ulozi Janis, a glumica Milena Smit glumi Anu. Iako se one nalaze u sličnim situacijama, u poodmakloj trudnoći koja se u oba slučaja dogodila slučajno, obje su same, ali iščekuju potpune suprotne životne ishode.

@nextbestpicture

Ana je adolescentkinja koja je, potpuno razumljivo, na smrt preplašena, dok je Janis za generaciju starija, uzbuđena i s nestrpljenjem iščekuje novorođenče. Ana završava kao kućna pomoćnica i dadilja koja pomaže Janis. Pored Penélope i Milene, tu je i Rossy de Palma, još jedna Almodorova muza, kao i Israel Elejalde kao Arturo, odnosno otac Janisinog djeteta. “Parallel Mothers” će otvoriti Venecijanski filmski festival u septembru. U kinima ga možemo, nestrpljivo, očekivati u decembru.

@rbcasting
Lejla Balavac Vučković
Foto: @cinebingersa
Lejla Balavac Vučković
Foto: @cinebingersa