H&M udružuje snage s Johannom Ortiz, kraljicom cvjetnih uzoraka

Poznati švedski brend nastavlja suradnje s poznatim dizajnerima, sada je na redu kolekcija koju potpisuje kolumbijska dizajnerica Johanna Ortiz, poznata po odjevnim komadima s bogatim cvjetnim uzorcima i romantičnim volanima.

Čini se da svaka suradnja koju H&M ostvari s nekim dizajnerskim imenom rezultira neviđenim uspjehom, barem sudeći prema količini fashionistica koje pohrle u svoju omiljenu high street trgovinu čim kolekcija stigne na police. Od one s potpisom Karla Lagerfelda do nedavno kreirane u suradnji s raskošnim Giambattistom Vallijem, H&M ovim potezima ostaje pri vrhu streetstyle mode koja svako malo svojim obožavateljima ponudi nešto ekstravagantno i luksuzno po nižoj cijeni.

No, švedski modni gigant nikada nije surađivao s dizajnerima latino-američkog podrijetla što će se uskoro promijeniti. Poznata kolumbijska dizajnerica Johanna Ortiz za H&M je kreirala capsule kolekciju koja uključuje četiri haljine s njezinim poznatim cvjetnim potpisom, a u H&M trgovine stići će 3. decembra.

Inače, ovo je tek dio kolekcije koja će se u punom sastavu naći na policama H&M-a u martu 2020. godine. “Super je stvar kada možete dotaknuti svijet, istaknuti se globalno, sjedeći u svom rodnom gradu. Nikada nisam živjela u nekoj modnoj prijestolnici, ali sada je H&M došao kod mene kako bismo surađivali. To znači da ipak nešto radim dobro”, rekla je skromno Ortiz.

Iako je njezin međunarodni modni profil star tek nekoliko godina, a njezin prvi globalni retailer bila je Moda Operandi, Ortiz naporno radi još od 2003. godine. Osim što neumorno dizajnira i kreira, Ortiz u svojoj tvornici nudi besplatne tečajeve šivanja i vezenja te potiče financijsku neovisnost među zaposlenicama. “Imamo mnogo talentiranih ruku koje nisu dobile adekvatno obrazovanje” rekla je Ortiz.

Kolekcija uključuje četiri modela haljine – mini haljinu, haljinu na preklop, maksi haljinu i model nalik tunici. Ove četiri haljine dostupne su od 03.12. online i u H&M trgovinama. Osim haljina, kompletna kolekcija uključivat će kupaće kostime, bluze, suknje i hlače i biti će dostupna od 12.03.2020.

L.B.
Foto: Hm.com,Instagram
L.B.
Foto: Hm.com,Instagram