Fenomenalan stan modne urednice Jessie Weiß


Kada su interijeri u pitanju, moj osjećaj za lijepo jednostavno počinje da treperi. To ne znači da interijer mora biti u trendu, ali mora biti funkcionalan, ugodan i s tačnom dozom detalja koji podignu svaki prostor. O ukusima se ne raspravlja, ali osjećaj za lijepo je ono što nosimo u sebi.
@journelles
@journelles

Stan njemačke modne blogerice i vlasnice najpoznatijeg njemačkog online modnog blogzina Journelles, Jessie Weiß, nalazi se u Berlinu, tačnije u hipsterskoj četvrti Prenzlauer Berg.

@journelles

Jessie je institucija modnog bloginga i prije ere influensera i Instagrama. Od svog modnog bloga kojeg je započela pisati 2007. godine napravila je ozbiljan online biznis i postala jedna od najutjecajnijih influenserica u Njemačkoj. Ova simpatična brineta sa svojom obitelji živi u klasičnom berlinskom građanskom stanu iz 1911. godine kojeg su u potpunosti renovirali. Izdvojili smo par detalja iz njezinog savršenog obiteljskog gnijezda koji nosi pariški chic.

@journelles

Kuhinja je jednostavna, bez puno elemenata i s mramornim detaljima i pastelnom maslinastom bojom koja se odlično slaže s kontrastnim bojama zidova koji su u opet u pastelnim, ali svjetlijim bež i krem tonovima.

@journelles
@journelles
@journelles

Štukature, drveni okviri za radijatore i predivan hrastov parket su detalji koje zapazimo bez obzira na izvanredne dizajnerske komade u dnevnom boravku poput sofe (Fermliving), fotelje (Ligne Roset) i stolca (Wood).

Architectural Digest
Architectural Digest
Architectural Digest
@journelles

Njezin opčinjenost hotelskim sobama upravo je istaknuta u spavaćoj sobi koja s malim hodnikom i walk in ormarom ima raspored hotelskih soba. Veliki krevet s odvojenim uzglavljem (Matri by Fennobed) postavljenim na zid, fotelja (Fermlivinig) i ogromno ogledalo ( Porro) nisu jedini detalji koje bi izdvojili, tu su i noćni stolići (Sitzfeldt) i predivna vaza (Marsano Vintage).

@journelles
@journelles
@journelles
@journelles

Svugdje u stanu prevladavaju tople pastelne boje zidova poput ove svijetlozelene u dječjoj sobi, dok igraonicu za djecu krasi divna tapeta s uzorcima životinja i zelenim tonovima (Jimmy Cricket).

Architectural Digest
Architectural Digest

Koliko god stanovi koji su urađeni prema trenutnim dizajnerskim trendovima i ne dopuštaju bilo kakav osobni potpis izgledaju pomalo hladno i “prosto” moramo priznati da sa sobom nose dozu funkcionalnosti i ugodnosti. Minimalistički detalji koji su pomno birani i mantra “manje je više” simboliziraju današnju lakoću i ugodnost življenja gdje kod uređenja životnog prostora biramo tačno onoliko koliko želimo i trebamo u prostoru u kojem boravimo.

Sanda Kraljević
Foto: @journelles Architectural Digest
Sanda Kraljević
Foto: @journelles Architectural Digest