Face Yoga je nova beauty tajna


Jeste već otkrili yogu za lice? Da li znate da se i mišići lica mogu trenirati? Donosimo vam par vježbi za koje kažu da dugoročno čine razliku.

Face Yoga je miks različitih vježbi koje treniraju mišiće lica i na taj način doprinose čvrstoći lica. Ukoliko prakticirate yogu tijela, zašto ne biste isprobali i yogu lica? Yoga facial bazira se na vježbama koje aktiviraju i zatežu 57 mišića na licu i to vježbama disanja i istezanje kojima se povećava protok krvi čime se potiče proizvodnja kolagena. Redovitim vježbanjem koža dobiva čvrstu “podlogu” i postaje punija. Ove vježbe nisu samo razne grimase, nego vrlo odmjereni pokreti koji zahtijevaju koncentraciju i pravilno disanje. 

Ova beauty rutina zahtijeva samo 10 minuta vremena dnevno, a redovitim vježbanjem pomoći ćete mišićima lica da se opuste i da se ujedno oslobodite stresa. Nadalje, ovim vježbama potiče se limfna drenaža, definiraju se linije lica, umanjuje se vidljivost bora i linija, masaža daje tonus i potiče cirkulaciju, smanjuje pojavu glavobolje, balansira rad žlijezda lojnica i na kraju nježnom masažom radimo i prirodni piling kože lica koja dobiva zdraviji izgled. Vježbe možete raditi ujutro ili prije spavanja, nakon što ste očistili i hidratizirali kožu lica.

Yoga vježbe za vrat

Ova vježba usmjerena je na područje vrata, gdje se obično primjećuju prvi znakovi starenja. Zategnite mišiće vrata slijedeći korake: Gledajte naprijed, okrenite glavu prema jednom ramenu., zatim nagnite glavu natrag i držite ju u tom položaju šest do osam sekundi. Vratite se u početni položaj i izvedite isti pokret na suprotnoj strani. Ovu vježbu ponovite tri puta.

Yoga vježbe za usne

Ovom vježbom podižu se jagodice, čime se smanjuju i nazolabijalne bore.  Radi se na način da nagnete glavu unatrag, oblikujete usne kao da ćete nekome uputiti poljubac. Ponovite ovu vježbu 10 puta, zatim opustite lice i duboko udahnite. Nakon izdaha zamislite da pušete svijeću i napućite usne prema naprijed, sve to ponovite dva puta.

Yoga vježbe za linije osmijeha i mimike

Ova vježba idealna je za smanjenje linija osmijeha i mimike. Napravite slovo “C” pomoću palca i kažiprsta oko očiju. Kažiprst treba biti iznad obrva, a palac na jagodicama. Pokušajte podići obrve širom otvorenih očiju kao da ste se uplašili. Zadržite ovaj položaj tri do četiri sekunde, ponovite vježbe još tri puta i isti položaj zadržite deset sekundi.

Yoga vježbe za mišiće lica

Istegnite mišiće obraza i čeljusti koristeći jezik. Usredotočite se na fiksnu točku i držite vrat uspravno. Stisnutu šaku ruke stavite ispod brade i na taj način držite vrat u uspravnom položaju. Otvorite usta i isplazite jezik što je više moguće i u tom položaju pokušajte naizmjenice dodirivati bradu i nos vrhom jezika. Ovu vježbu trebali biste ponoviti i desetak puta u toku dana.

Sanda Kraljević
Foto: @parisianvibe @esipchenish
Sanda Kraljević
Foto: @parisianvibe @esipchenish