Daft Punk se raspao!


Imamo jednu tužnu vijest, utjecajni francuski duo Daft Punk više ne postoji!

Nakon 28 godina suradnje, kultnih albuma i nastupa Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo na You Tube su objavili 8-minutni video pod znakovitim nazivom “Epilog”, a kad su novinari došli do njihove dugogodišnje publicistkinje Kathryn Frazier, ona je raspad benda kratko potvrdila, ali nije objasnila razloge.

@daftpunk

Daft Punk autori su nekih od najvažnijih pjesama u povijesti elektronske glazbe, a u 28 godina postojanja izdali su samo četiri službena studijska albuma koji su redom utjecali na brojne glazbene pravce.

@daftpunk

Duet je poznat po nastupima s robotskim glavama, odnosno u futurističkim kacigama i odijelima, a osnovan je 1993. godine u Parizu. Njihov debi album iz 1997. godine, “Homework” do danas se smatra jednim od najutjecajnijih na plesnu glazbu u povijesti. S tog albuma su i klasici poput “Around the World” i “Da Funk”, a uslijedio je “Discovery” u 2001. godini, s kultnim singlovima “One More Time” i “Harder, Better, Faster, Stronger” koji su dodatno zacementirali njihovu globalnu slavu. Sjećate se njihovog najpopularnijeg  albuma  “Random Access Memories” u 2013. godini koji je osvojio 5 Grammy-ja? Singl  “Get Lucky” s Pharellom Williamsom  pjevale su i ptičice na grani.

Daft Punk ft. Pharell Williams

Mislim da ne postoji čovjek koji u jednom momentu nije imao majicu sa njihovim logom, kao i onaj koji ne mrdne guzicom na taktove njihovih glazbenih uradaka… Taj album ih je usmjerio ka  funky i disko elektronici. Njihovi nastupi su i danas predmet priča. Maštoviti i uber talentirani. Njihov oproštajni video “Epilog” prikazuje dvojac u robotskim odijelima koji se jedan od drugog odvajaju nasred pustinje. Slijedi odbrojavanje nakon čega jedan od njih eksplodira. Tužno, sa porukom…

EPIOGUE, 2021
Lejla Balavac Vučković
Foto: @starityio
Lejla Balavac Vučković
Foto: @starityio