Da li je konačno došao kraj uličnoj modi?

Pitamo se jer Pradina kolekcija za jesen 2020. služi sartorijskom stilu i to toliko dobro da nam više neće pasti na pamet obući hoodicu.

OK, možda i ne, preteško je to danas zamisliti. Ipak, košulja i kravata u kombinaciji s čarapama i hulahopkama u boji kao i “novim” Mary Jane cipelama je ono što će se nositi sljedeću jesen, garantiramo. Cijela kolekcija podsjeća na stil odijevanja Annie Hall, Marlene Dietrich, Meryl Streep u kultnom flimu Kramer protiv Kramera ili pak Julie Roberts iz devedesetih.

Ozbiljno, sportske najlonske torbe mogu još biti prisutne, ali postoji razlika i pomak od mode koja naginje odjeći koju bi inače nosili samo za fitnes, umjesto njih tipujemo na šivene blejzere od tvida s puf rukavima u kombinaciji sa suknjama od organze i svile.

Odličan miks grunge stila s profinjenim komadima. Pitate se u čemu je kvaka cijele pompe oko nove Prada kolekcije, uz sve pomenuto tu su i detalji koje na prvu ne bi mogli zamisliti zajedno – šljokice i rese. Imamo samo jedan odgovor za kraj – Viva La Prada.

Lejla Balavac Vučković
Foto: vogue.com
Lejla Balavac Vučković
Foto: vogue.com