CLARKS ORIGINALS je naš modni tip u skladu s vremenskim (NE)prilikama

U skladu sa vremenom i usprkos činjenici da nas savjetuju da je pametno razmišljati u Sadašnjosti, kao i živjeti u njoj, osim kad je kupovina cipela u pitanju, a i kada ste u mogućnosti predvidjeti trendove donosimo jedan tip, modne vrste, naravno. Budući da imamo nos za to, a ova kiša nam još ne da da nosimo open toes, evo jedan modni tip za oooooo neEEE jesen (reći ćete pa ni ljeto još nije došlo!).

Prva moja asocijacija na Clarks su Noel i Liam Gallagher, OASIS band, kao i svi dobro obučeni momci u Londonu, koji bez para Clarks cipela i nisu bili i nisu tako dobro obučeni. Vrijeme radnje jeste prije wooow godina, ali čini mi se da se opet vraćaju i to po mom osjećaju na velika vrata. Obavezno ih izaberite i za vaše muškarce.

Ja ću zasigurno jesen dočekati u poludubokim, beige mekanim Clarks brojem. Preudobne i precool. Ako vas podsjećaju na UGG-sice, moram napomenuti da su tove tu još od davne 1825. godine. Brend je osnovao Cyrus Clark u selu Street u Somersetu u Engleskoj, gde je i danas njihovo sjedište. I da me ne biste shvatili pogrešno, jedva čekam izložiti nožne prstiće suncu u omiljenim sandalama, Birkenstockicama ili japankama, ali Clarks negdje memorirajte.

Lejla Balavac Vučković
Foto: @clarksoriginals
Lejla Balavac Vučković
Foto: @clarksoriginals