Beauty chit chat over the tea

S prijateljicom koja zna skoro pa sve beauty gralove, razgovarala je Styležurnal co-founder Lejla Balavac Vučković

Skoro svaki dan se vidimo. Ona je moj prijatelj. Moj glas razuma. Pored svih njenih pozitivnih osobina koje ne želim dijeliti s vama, ona je žensko biće koje bolje od bilo kojeg dermatologa – i ne, ne pretjerujem – zna o koži i  kako s njom postupati i ophoditi se. Ljubomorno sam je čuvala, ali je vrijeme da vam predstavim dio njenih dnevnih rituala.

Wallpaper Flare

I mada ste sve već možda negdje pročitali, imajte na umu da je svaka koža specifična i treba osluškivati njezine potrebe, naravno, ako imate problematičnu kožu prvo ćete ići dermatologu i povesti računa o ishrani i dilanju sa stresom. Ovo je lagana jutarnja priča uz zeleni čaj s Adnom Marić o dnevnom ritualu jedne zdrave kože i one koja to želi postati.

@topshelfbeauty

STYLEŽURNAL. Jutro je, budiš se, naravno, prije svih u kući kako bi imala trenutke za sebe. Kreni redom i molim te budi detaljna. Šta je po tebi osnova svake zdrave kože pored preparativne kozmetike?

Prije svega sigurno ishrana, dovoljan unos vode, povremeno čišćenje organizma i svakako tjelovjježba. Mislim da je ishrana jako bitna, pravilan unos vitamina, minerala i svih ostalih nutritivnih vrijednosti koje unosimo u naš organizam. Naravno, sve to uz svakodnevnu higijenu i njegu lica. Mislim da je bitno da obuhvatimo rituale od jutarnjih rutina do noćne njege. Ujutro uvijek dobro očistim lice, nanesem hijaluronski serum i vitamin C, zimi obično koristim kremu i na kraju zaštitni faktor. U toplijem periodu godine, kremu najčešće izostavim, ali ono sto koristim tokom cijele godine je definitivno zaštitni faktor.

@topshelfbeauty

STYLEŽURNAL. Koje beauty proizvode koristiš?

U zadnje vrijeme koristim preparate brenda Dr. Barbara Sturm, neizostavan mi je njihov hijaluron, vitamin C i SPF 50 koji koristim ljeti, a u zimskom periodu koristim Dermalogica dynamic skin recovery SPF 50 kremu koja je ujedno zaštita i njega. Noćna njega mi se sastoji od anti-age krema koje koristim zavisno od stanja kože. Augustinus Bader – The cream i nešto novo što sam probala i oduševilo me, a to je Daily power defense od Zo skin health by Zein Obagi.

vogue.com

STYLEŽURNAL. Otkrij nam jedan secret beauty tip?

Imam dva jokera. Jedan je gel peeling Aha od Bynacht. Piling koji se koristi za kućnu njegu, a odličan je za skidanje mrtvih ćelija i dubinsko čišćenje kože. Drugi joker je eye cream od Susanne Kaufmann koja je genijalna njega protiv sitnih bora i tamnih podočnjaka, a uz to je 100% prirodna što znači da ne iritira oči i može biti dnevna i noćna njega.

STYLEŽURNAL. Što je po tebi proizvod koji bi svaka žena trebala koristiti?

Definitivno zaštitni faktor i vitamin C!

STYLEŽURNAL. Šta ti nosiš u svojoj torbi, bez čega ne izlaziš iz kuće?

To je moje yogi kamenje:), krema za ruke od Avede, Caudalie mist za lice i balzam za usne od Henne.

@topshelfbeauty

STYLEŽURNAL. I za kraj, kako izgleda spremanje za noć i počinak?

Lice uvijek prvo očistim Biologique Recherche Lait Vip O2 , zatim se umijem Dermalogica Ultra Calming cleanser i nanesem DR. Barbara Sturm Balancing tonic + night serum i kao sto sam već rekla, koristim noćnu kremu Augustinus Bader The cream ili Daily Power Defense od Zo skin health by Zein Obagi. Ono što ne smijem zaboraviti da napomenem jeste to koliko je god bitna “kućna njega” lica i tijela toliko je bitna i “salonska njega”. U tom slučaju moj izbor je kozmetički salon Aida Rebac koji se brine o mojoj koži. Nadam se da sam vam bar malo pomogla kroz ovaj beauty ženski razgovor. Ljubim vas!

@topshelfbeauty
Lejla Balavac Vučković
Foto: @topshelfbeauty/@pernilleteisbaek
Lejla Balavac Vučković
Foto: @topshelfbeauty/@pernilleteisbaek