133954647_2542327379396120_7170878927622684888_n

5 novih naslova na omiljenoj streaming platformi


Iako bi većina nas radije zaboravila 2020. godinu, vjerojatno se svi možemo složiti u tome da su je naši pretjerani filmski ili serijski maratoni učinili podnošljivijom, bar na tren bismo zaboravili na sve.

I dalje nam je socijalni status quo po tom pitanju. Pa evo novih naslova koje želimo odgledati do buđenja, grljenja, poljubaca i putovanja. U doba globalnih streaming platformi u mogućnosti smo iskusiti uistinu univerzalne, recimo socijalne, trenutke u svoja četiri zida. Nažalost, ne na temelju novih putovanja. Ali i to će se desiti napokon, sigurni smo!

@leleberlin

Kad se prvi val lockdown-a desio u proljeće 2020. (dobro ćemo ga upamtiti), serija koju smo bezgrešno gutali bila je The Crown. Ok, bilo je tu i dosta drugih ozbiljnih naslova, ali o ovoj se uvelike pričalo. Ljeto je završilo s “Emily in Paris” (mi ju nismo odgledali), jesen s “Rebeccom” i “Queen’s Gambit”, a sada je tu “Monarca” sa Salmom Hayek kao izvršnom producenticom (prikovala nas je). Ali Netflix ne posustaje, ova novo normalna era njima je dobrodošla, pozitivne rezultate bilježe svakako. Ovo su naslovi koji nas čekaju na Netflixu. Pa, idemo redom.

Bridgerton ( 25. 12. 2020.)

NETFLIX©2021

“Bridgerton” je prva ekskluzivna Netflix serija u potpisu megapopularne producentice Shonde Rhimes, najplaćenije showrunnerice na televiziji i žene koja stoji iza “Grey’s Anatomy”, “Scandal” i “How to Get Away Away With Murder”. Riječ je o povijesnoj drami smještenoj u doba London Regency koju je Julie Andrews ispričala u stilu “Gossip Girl”, samo što se stoljeća razlikuju, radnja se zbiva oko 1800. godine. Bridgerton donosi raznoliku glumačku postavu (ovdje aludiramo na svojevrsnu  #noblackmatters podršku), izvrstan stajling i na kraju nimalo nevažno, suptilni seksualni prizvuk, drugim riječima: imamo dozu čistog eskapizma.

The White Tiger (22. 1. 2021)

Priyanka Chopra Jonas glumi ulogu života u ovoj adaptaciji najprodavanijeg romana prema New York Times-u, koji baca pogled na kruti klasni sustav koji još uvijek prevladava u modernoj Indiji. Film govori o Balramu Halwaiju kojeg glumi Adarsh ​​Gourav, sinu vozača rikše koji je izložen korupciji više klase.

NETFLIX©2021

Ovdje nema usporedbe s Oscarovcem Slumdog Millionaire – ali zapravo se u najavi nalazi referenca uprao na ovaj film kada Halwai kaže: “Nemojte ni sekunde misliti da možete osvojiti milijun rupija u showu da biste se izvukli iz toga.” Redatelj Ramin Bahrani blizak je prijatelj autora Aravinda Adige koji je knjigu posvetio Bahraniju i time se zatvara krug odnosa u ovoj produkciji. Piše se da bi ovaj film mogao biti nominiran za Oscara, pa da pogledamo zašto.

The Dig (29.01.2021)

NETFLIX©2021

U ovaj filmski par, Carey Mulligan i Ralph Fiennes, ćete se zaljubiti, a njihova sudbina izazvat će buru emocija. Radnja vremenski započinje u godini i danima pred II svjetski rat. Fiennes glumi samoukog arheologa koji pronalazi povijesno otkriće na imanju bogate udovice Edith Pretty (Carey Mulligan), koja ga je unajmila da iskopa nekoliko ogromnih grobnih humki na njezinom imanju. Rat se odvija, arheološka iskopavanja traju i dalje i uskoro postaju jedno od najvećih arheoloških nalaza u povijesti Britanije. Usporedo se dešavaju sudbine kojima rat mijenja tokove. Pogledajte “The Dig” i podsjetite se koliko su ratovi besmisleni i uzaludni i kako se povijest ponavlja. Zašto, i da li ćemo ikada naučiti biti realni?

Malcolm & Marie (05. 02. 2021)

NETFLIX©2021

“Malcolm & Marie” je film koji je sniman usred lockdown-a. I ima podnaslov “tajni”. Riječ je o svojevrsnoj filmskoj predstavi u kojoj glavne ulogu igraju Zendaya i John David Washington, a režirao ga je tvorac filma “Euphoria”, Sam Levinson. Washington glumi filmaša, a Zendaya glumi njegovu djevojku, a film bilježi jednu noć u njihovom životu dok se vraćaju kući s filmske premijere i razgovaraju o prošlim ljubavnim vezama i time testiraju svoju. Prema glasinama sa seta, film bi trebao imati ton sličan briljantnoj “Bračnoj priči”. Levinson je odlučio film snimiti u crno-bijeloj tehnici, upravo suprotnu od prezasićene optike Instagram filtra iz “Euforije”. Ovaj film jedva čekamo!

Blonde (datum još nije objavljen)

NETFLIX © 2021


Ovaj je film adaptacija knjige “Blonde” Joyce Carol Oates iz 1999. godine, koja je izmišljeni pogled na život Marilyn Monroe. Ana de Armas preuzet će ulogu glumačke ikone. Ova nova glumačka zvijezda kubansko-španjolskog podrijetla prethodno je bila nominirana za Zlatni globus kao glavna glumica u filmu “Knives out”. A ukoliko se svjestka kina ikada otvore, ona će biti i najnovija Bondova djevojka. Oates je povodom ekranizacije svog naslova tweetao: “Vidio sam sirove snimke adaptacije pod palicom redatelja Andrewa Dominika i to je nevjerojatna, briljantna, vrlo uznemirujuća i, možda najčudnije, krajnje feministička predodžba … i nisam siguran da je ikada ranije, ijedan muški redatelj uradio ovako nešto…” Pa dragi ljudi čekamo datum.

I da, nećemo vas bacati u minus, ali Netflix pretplata od 7,99 EUR vrijedi zlata u ovoj lockdown situaciji. Možete ju uvijek odjaviti. Naravno, i preporuka za knjige slijede. Zato stay tuned!

Sanda Kraljević
Foto: @moonboot
Sanda Kraljević
Foto: @moonboot