4 parfema koja mirišu drugačiju priču

Najvažniji trend trenutno je sigurnost i održivost iliti safety and sustainability

Koje ovisno o trenutnim okolnostima i vlastitom mindsetu nastojimo imati na umu. kada je u pitanju sve oko nas, doslovno. Potražnja za takvim proizvodima – čistim, sigurnim i transparentnim raste. I kod nas u mnogim nišama kada govorimo o proizvodima. A danas ćemo tragom rečenog predstaviti stoposto clean parfeme ili tačnije takve mirisne brendove. Polako odmičemo od parfema koji su sintetički ili na kemijskoj bazi, a uključuju štetne sastojke poput sulfata, parabena, formaldehida, ftalata i stirena…. Jedan od clean mirisnih brendova smo već spominjali u priči OVDJE, ostale vam otkrivamo u nastavku. Jer, ukoliko pazimo što jedemo, odgovorno postupamo s novčanikom kada je garderoba u pitanju, onda se sasvim logično pretpostavlja da ćemo isto birati i sa sastojcima kojima mirišemo kožu i kosu. Ovi brendovi pomiču granice u parfemskoj industriji i želimo vam ih otkriti. Ps. Svi oni imaju parfemske i uljne verzije.

@the7virtues

Björk & Berries

Björk & Berries je ekološki luksuzni beauty brend. Pripada, tzv. niche brendovima, ali ima i jednu veliku razliku, njihova cjelokupna premisa počiva na ekološki održivoj proizvodnji korištenjem visokokvalitetnih ručno branih, prirodnih i organskih sastojaka koji se koriste u njihovim proizvodima. Danas biramo parfem Never Spring. Opis mirisnih nota transformirat ćemo u pitanje: Kako bi glasio miris proljetnog svježeg jutra? Majstori ovog zanata odgovaraju: Kao opipljiva energija koja će nam nahraniti dušu!

Maison Louis Marie

Priča datira od 1792. godine sa skoro pa istim etičkim principima na kojima se i danas temelji njihov brend: parfemi koji nastaju u skladu s prirodom. Svi oni maju jedinstvene, nezaboravne mirisne note, ne sadrže otrovne ili ekološki štetne sastojke i nikada nisu testirani na životinjama ili izrađeni od sastojaka životinjskog podrijetla. Svaki parfem ima svoju autentičnu priču koja zavodi, možemo ih pomirisati na neviđeno. I odmah poželjeti. Mi biramo No. 12 Bousval s gornjim notama bergamota, kardamona i valencijsle naranče.

The 7 Virtues

The 7 Virtues svoju priču je počeo s knjigom The 7 Virtues of a Philosopher Queen koju je napisala Barb Stegeman, ujedno osnivačica i CEO ovog beauty brenda, koji u svom DNK ima autentičnu filozofiju. Knjiga je ženski vodič za život u nelogičnom svijetu koji treba da osnaži žene da pokrenu vlastiti posao, prekinu maltretiranje i kandidiraju za vodeće pozicije. Iz svega toga je nastao i beauty brend koji u svojoj proizvodnji koristi sastojke iz održivog izvora iz država i nacija koje se obnavljaju nakon rata ili sukoba i kako kažu takav pristup je njihov DNK. Brend nije mlad, postoji od 2010. godine, prije nego li su clean, vegan i održivi izvori bili u “modi”. Pa zamislite samo kakav je hype oko brenda The 7 Virtues!? Uz sve to njihovi parfemi djeluju kao aromaterapija. Mi biramo PATCHOULI CITRUS jer sadrži u svojim gornjim notama black pepper, a u svojoj bazi organsko eterično ulje pačulija iz Ruande.

ORMAIE

Opet jedna obiteljska tradicija i to pariška, s naglaskom na svakom detalju u svom know how manifestu. S djeda, na oca, s oca na unuka i tradicija ne prestaje da se prenosi s koljena na koljeno. Možda je to i najznačajniji dio cijele priče koja u svakom svom poglavlju uključuje znanje i izvrsnost umjetnika i majstora. Luksuzan, chic i odgovoran mirisni brend, onako kako vidimo Parižane i njihov “svijet” kojem su posvećeni do u detalje. Mi biramo LE PASSANT zato što je hommage muškom parfemu s notom lavande, a to želimo na sebi.

Sanda Kraljević
Foto: @christinecentenera
Sanda Kraljević
Foto: @christinecentenera